Γρήγορη μετάβαση

Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Αγρινίου μας ξεναγούν στο αρχαίο θέατρο Στράτου.

Σχετικά Θέατρα

Το 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου και οι καθηγητές Αδάμης Ευθύμιος και Γιοπάνου Ειρήνη, φιλόλογοι, ανέλαβαν την υλοποίηση της δράσης « Οι μαθητές μας ξεναγούν στα αρχαία θέατρα» επιλέγοντας το θέατρο της αρχαίας Στράτου. Οι προαναφερόμενοι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στην ημερίδα « Το αρχαίο θέατρο στον κύκλο του χρόνου» η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Στ΄ Αρχαιολογική Εφορεία στην Πάτρα.

Η πολιτιστική ομάδα του Γυμνασίου αποτελούμενη από 20 μαθητές της Γ΄ Τάξης (εννέα αγόρια και ένδεκα κορίτσια), η οποία ήδη είχε αναλάβει Εκπαιδευτικό Πολιτιστικό Πρόγραμμα με θέμα το αρχαίο θέατρο, οργάνωσε και υλοποίησε την δράση ως εξής:

  • Εκπόνηση εργασιών από τους μαθητές με αντικείμενο την αρχιτεκτονική των αρχαίων θεάτρων αλλά και ειδικότερες μελέτες για το αρχαίο θέατρο της Στράτου.
  • Συνάντηση στο Πανεπιστήμιο Πατρών με τον καθηγητή Πανεπιστημίου, αρχαιολόγο, κ. Κρέεμπ οποίος παρουσίασε στην ομάδα υλικό για τα αρχαία θέατρα και τον ρόλο τους στις αρχαίες κοινωνίες.
  • Ημερήσια Επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο της Στράτου, όπου έγινε επιτόπια μελέτη του αρχιτεκτονικού χώρου και βιντεοσκόπηση στην οποία οι μαθητές παρουσιάζουν με λεπτομέρειες το συγκεκριμένο αρχαίο θέατρο.
  • Επίσκεψη στην αρχαία Επίδαυρο, επιτόπια μελέτη του θεάτρου και ξενάγηση σε ολόκληρο τον αρχαιολογικό χώρο.
  • Παραγωγή video ολιγόλεπτης διάρκειας για το αρχαίο θέατρο της Στράτου, όπου οι μαθητές μας ξεναγούν και αποστολή του στην ΕΡΤ.
  • Κεντρική εκδήλωση στον χώρο του 3ου Γυμνασίου (12/5/2016) επιμελημένη καλλιτεχνικά (αφίσα, πρόσκληση, πρόγραμμα), με θεατρικό σκηνικό εμπνευσμένο από την αρχαία κλασική αγγειογραφία. Παρουσιάστηκε υλικό από όλες τις δραστηριότητες, απόσπασμα αρχαίας τραγωδίας και το video από το αρχαίο θέατρο της Στράτου. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη.
Πολιτιστική ομάδα των μαθητών της Γ΄ Τάξης :

Μηλιώνης Ταξιάρχης, Μωραΐτη Νικολέτα, Νάκου Μαρία Ελένη, Παλαβιά Αθηνά, Παναγιωτόπουλος Γεώργιος, Παπαγιαννόπουλος Ιωάννης, Παρθένη Κωνσταντίνα, Πάτρας Γεώργιος Πατσιάλου Δήμητρα, Σουλιώτη Μαριάννα, Σταμούλη Μαριάννα, Στασινού Γεωργία, Τραχίλης Γεώργιος, Τσάμης Σωτήριος, Τσαμουρίδης Αναστάσιος, Τσεκούρα Παρασκευή, Ράπτη Θεοδώρα, Τσιακανίκα Μαρία-Εύη, Σμυρλής – Λαικατάς Αλέξανδρος, Σύρρος Λάζαρος