Γρήγορη μετάβαση

Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του Βαρβακείου Πειραματικού Γυμνασίου συναντούν το «ΔΙΑΖΩΜΑ»

Σχετικά Θέατρα

 

Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010 στην αίθουσα εκδηλώσεων των Γενικών Αρχείων του Κράτους οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου του Βαρβακείου Πειραματικού Γυμνασίου «συναντήθηκαν» με το «ΔΙΑΖΩΜΑ».Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε μετά από την πρωτοβουλία των καθηγητριών τους κ.κ. Ε. Ζερβού, ,Χ. Πετροπούλου Ν. Τσενόγλου και Μ. Μπελογιάννη, η οποία είναι μέλος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ.

Ο πρόεδρος του σωματείου, κ. Σταύρος Μπένος μίλησε με παιδιά για τις απορίες και τα ερωτήματά τους. Είχε προηγηθεί από την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Ι’ ΕΠΚΑ, κ. Αθανασία Ψάλτη, η παρουσίαση του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών με έμφαση στο αρχαίο θέατρο, το οποίο οι μαθητές έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να υιοθετήσουν.

Οι πληροφορίες που συγκέντρωσαν οι μαθητές του Βαρβακείου Πειραματικού Γυμνασίου στη διάρκεια αυτής της συνεύρεσης θα αποτελέσουν πολύτιμο υλικό στις ποικίλες δράσεις που θα αναλάβουν στο αρχαίο θέατρο των Δελφών, το οποίο και θα επισκεφτούν. Με αυτό το βιωματικό τρόπο θα εμπεδώσουν το γνωστικό αντικείμενο της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας, αλλά και θα συνειδητοποιήσουν το ρόλο του ενεργού πολίτη.