Γρήγορη μετάβαση

Καθαρισμός του αρχαίου θεάτρου της Μυτιλήνης από τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου και του 2ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης

Σχετικά Θέατρα

 

Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου και του 2ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης, στo πλαίσιο της δράσης της WWF- Let’s do it Creece «Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μια μέρα», επέλεξαν να ασχοληθούν με τον καθαρισμό του αρχαίου θεάτρου της Μυτιλήνης. Σκοπός του προγράμματος ήταν η γνωριμία των παιδιών με τον πολιτισμό και τα μνημεία του τόπου τους, ιδιαίτερα με το Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης που βρίσκεται στη γειτονιά τους. Οι μαθητές έρχονται καθημερινά σε επαφή μαζί με το θέατρο, καθώς αποτελεί μέρος της διαδρομής τους από και προς το σχολείο. Το πρόγραμμα διήρκησε δυο μήνες: από τα μέσα Φεβρουαρίου και έως τις 11 Απριλίου 2014 κατά τη διάρκεια της Σχολικής Χρονιάς 2013-2014.

Τα παιδιά καθάρισαν τον περιβάλλοντα χώρο του Αρχαίου Θεάτρου και εκπόνησαν προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων περιβαλλοντικά και πολιτιστικά, σχετικά με την δράση τους στο χώρο αυτό.

Στο ppt , το οποίο επιμελήθηκαν οι νηπιαγωγοί και υπεύθυνοι του προγράμματος, κ.κ. Δήμου Μαρία, Ζουμπούλη – Ματέλη Μυρσίνη, μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες για τη δράση αυτή.
Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ για την αποστολή του όμορφου αυτού υλικού.