Γρήγορη μετάβαση

Η ανάδειξη των Αρχαίων Θεάτρων Θήρας και Λίνδου

Σχετικά Θέατρα

Με μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που προώθησε ο κος Ιωάννης Μαχαιρίδης, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε το ποσό των 200.000 ευρώ συνολικά για τις πρώτες εργασίες ανάδειξης των αρχαίων θεάτρων Λίνδου και Θήρας.

Το ποσό θα διατεθεί με την υπογραφή δύο Προγραμματικών Συμβάσεων, ύψους 100.000 ευρώ η καθεμία, μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Το αρχαίο θέατρο της Λίνδου, χωρητικότητας 1.800-2.000 θεατών διαμορφώνεται στους πρόποδες της δυτικής πλαγιάς του βράχου της λινδιακής ακρόπολης. Χρονολογείται στον 4ο αι. π.Χ. και συνδέεται με τις μεγάλες γιορτές της πόλης προς τιμήν του Διονύσου, τα Σμίνθια. Στο θέατρο αυτό το ποσό των 100.000 ευρώ θα χρηματοδοτήσει τον καθαρισμό του μνημείου και την ολοκλήρωση των ανασκαφικών εργασιών.

Το αρχαίο θέατρο της Θήρας, με την καταπληκτική προς το Αιγαίο Πέλαγος θέα του, βρίσκεται στα νοτιανατολικά της Αρχαίας Αγοράς και κατασκευάστηκε τον 3ο αι. π.Χ. Με το ίδιο ποσό των 100.000 ευρώ θα ολοκληρωθούν οι ανασκαφικές εργασίες για να ακολουθήσει έπειτα η εκπόνηση της μελέτης αναστήλωσης.

Το ΔΙΑΖΩΜΑ ευχαριστεί θερμά τον Περιφερειάρχη και το Περιφερειακό συμβούλιο για την απόφαση αυτή και δεσμεύεται ότι θα κινητοποιήσει στη συνέχεια όλες τις δυνάμεις (Πολίτες, Χορηγούς), ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχιση των εργασιών ανάδειξης των παραπάνω μνημείων.

  • View of the theatre on the Acropolis of Lindos
  • Το θέατρο Θήρας