Γρήγορη μετάβαση

Επισκέψεις 18 σχολείων της Περιφέρειας Ηπείρου στην αρχαία Κασσώπη

Σχετικά Θέατρα

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα δωρεάν επισκέψεων – ξεναγήσεων των μαθητών 18 σχολείων της Περιφέρειας Ηπείρου στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης.

Το πρόγραμμα δωρεάν μαθητικών επισκέψεων χρηματοδοτεί η «Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ Α.Ε.», η οποία διαρκώς ευαισθητοποιείται για την ανάδειξη των μνημείων της Ηπείρου. Αυτή τη φορά αναπτύσσει μια σημαντική πρωτοβουλία, προσφέροντας δωρεάν σχολικές εκδρομές-ξεναγήσεις σε 18 σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ηπείρου. Έτσι, μαθητές και από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου, που συμμετέχουν σε πολιτιστικά προγράμματα συναφή με τα αρχαία θέατρα, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια δωρεάν εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης, καθώς και προϊόντα της ΒΙΚΟΣ Α.Ε. Επίσης, η χορηγία περιλαμβάνει τη βράβευση με ψηφιακά προϊόντα των τριών καλύτερων μαθητικών δημιουργιών (π.χ. αφίσες, ψηφιακές αφηγήσεις, βίντεο) που θα αποτυπώνουν το βίωμα της εκπαιδευτικής επίσκεψης στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης.

Το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» που σχεδιάστηκε από όλους τους φορείς και υλοποιείται με χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α. – Ολοκληρωμένη Εδαφική Επένδυση (Ο.Ε.Ε.) της Περιφέρειας Ηπείρου. Η Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου περιλαμβάνει όχι μόνο στην αποκατάσταση των αρχαίων θεάτρων, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά και ένα εύρος δράσεων που στοχεύουν στην ένταξη των αρχαίων θεάτρων στην καθημερινότητα της τοπικής κοινωνίας και στη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

Με τη δράση των δωρεάν επισκέψεων – ξεναγήσεων και χάρη στη συνέργεια όλων των φορέων οι μαθητές γνωρίζουν και αγκαλιάζουν τα μνημεία της περιοχής τους. Επίσης, ευαισθητοποιούνται από νεαρή ηλικία στο θέμα της μέριμνας για την ανάδειξη και την προστασία των αρχαίων μνημείων.

  • ΓΕΛ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ
  • ΓΕΛ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ
  • ΓΕΛ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ
  • ΓΕΛ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ
  • ΓΕΛ ΖΑΛΟΓΓΟΥ
  • ΓΕΛ ΖΑΛΟΓΓΟΥ
  • ΓΕΛ ΖΑΛΟΓΓΟΥ
  • ΓΕΛ ΖΑΛΟΓΓΟΥ