Γρήγορη μετάβαση

«Δραματικά τεκμήρια και καλλιτέχνες στην αρχαία Μακεδονία και τη Θράκη»

Το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το Megaron Plus, ολοκληρώνουν τον φετινό κύκλο διαλέξεων με θέμα: «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ» με μια νέα διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Στην τέταρτη και τελευταία διάλεξη κ. Πολυξένη Αδάμ-Βελένη, διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης και σύμβουλος-καθηγήτρια στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, θα μας μιλήσει με θέμα «Δραματικά τεκμήρια και καλλιτέχνες στην αρχαία Μακεδονία και τη Θράκη». Προλογίζει  ο πρόεδρος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ, Σταύρος Μπένος.

Ο κύκλος για το έτος 2017 θα κορυφωθεί με την προβολή του ντοκιμαντέρ «ΜΟΥΣΑ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΣ-οι αρχαίοι χώροι θέασης και ακρόασης της Κεντρικής Μακεδονίας», η οποία θα ακολουθήσει μετά το πέρας της ομιλίας. Το εντυπωσιακό αυτό ντοκιμαντέρ εμπεριέχει όλα αυτά τα σπουδαία μνημεία για τα οποία μας μίλησαν οι κ.κ. Γιώργος Καραδέδος και Στέλλα Δρούγου και θα ακούσουμε από την κ. Πολυξένη Αδάμ-Βλένη.

Η ταινία αποτελεί συμπαραγωγή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ». Η εκτέλεση της παραγωγής έγινε από την Capri Productions. Tο σενάριο υπογράφει η Πολυξένη Αδάμ-Βελένη, ενώ η σκηνοθεσία και το μοντάζ είναι του Γιώργου Μπότσου. Στη διεύθυνση φωτογραφίας είναι ο Χρήστος Καπρινιώτης και στη διεύθυνση παραγωγής και την απόδοση σεναρίου η Μαρία-Άννα Τανάγια.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το site του Megaron Plus

H είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (για περισσότερες πληροφορίες: «ΔΙΑΖΩΜΑ» – κα Κατερίνα Αβραμοπούλου / 210 82 54 256).

Logo_MEGARONplus