Γρήγορη μετάβαση

Από το Φθινόπωρο ξεκινά δυναμικά το “ΔΙΑΖΩΜΑ”

Μεγάλη δυναμική αναπτύσσει το «ΔΙΑΖΩΜΑ», η κίνηση των πολιτών, που ως στόχο έχει την ανασκαφή, την αναστύλωση και την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων. Παρά το «νεαρό της ηλικίας» της, καθώς μόλις πριν από μερικές ημέρες εγκρίθηκε το καταστατικό, ήδη ο πρόεδρός του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ, πρώην Υπουργός Πολιτισμού, Σταύρος Μπένος, λαμβάνει μηνύματα από όλη τη χώρα από ανθρώπους που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν και να συμβάλουν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια. Παράλληλα, έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για το λογότυπο του Σωματείου που είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή και θα ακολουθήσει το φθινόπωρο η βράβευση των νικητών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και το «χτίσιμο» της ιστοσελίδας του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ.

Σε ό,τι αφορά το κυρίως μέρος του προγράμματος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ δηλαδή της χρηματοδότησης των ερευνών, ανασκαφών, μελετών και έργων για την αναστήλωση των αρχαίων θεάτρων, με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αρχαία πόλη της Αμφίπολης ο κ. Μπένος δήλωσε μεταξύ άλλων :

«Τώρα βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο όπου οι επιστήμονες του Διαζώματος, διατεταγμένοι σε όλα τα θέατρα θα κάνουν μια επιστημονική δουλειά για να είμαστε έτοιμοι, προκειμένου σιγά- σιγά να αρχίσουμε να ανοίγουμε τον «κουμπαρά» του κάθε θεάτρου. Όπως ο κουμπαράς παλιά, που ήταν το πιο ιερό πράγμα για αποταμίευση για τα όνειρα της οικογένειας, θέλουμε λοιπόν να εκπληρώσουμε το μεγάλο όνειρο της χώρας μας για την ανάδειξη αυτών των μνημείων, μέσα από τη συμμετοχή όλων των πολιτών. Δεν θέλουμε να βασιστούμε στην πεπατημένη, δηλαδή μόνο κρατικοί πόροι ή μόνο μεγάλοι χορηγοί- που είναι ευπρόσδεκτοι- θέλουμε να ανοίξουμε όλη αυτή τη μεγάλη υπόθεση σε όλους τους πολίτες της χώρας. Θέλουμε να τιμήσουμε και τον πολίτη ακόμα που θα δώσει ένα ευρώ για το θέατρο της περιοχής του» .