Γρήγορη μετάβαση

Απονομή Εθνικής Ετικέτας Ποιότητας στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

Σχετικά Θέατρα

To 4o Γυμνάσιο Πρέβεζας τιμήθηκε με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας (National Quality Label) από την ΕΥΥ (Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης) etwinning για το eTwinning έργο “Shared treasures: Let’s adopt and cherish our ancient theatres”, που υλοποίησαν στο πλαίσιο του μαθήματος του Project και της Τοπικής Ιστορίας κατά το σχολικό έτος 2015-16, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Γ΄ τάξης. Πρόσφατα, τιμήθηκε και με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για την τελειότητα της προαναφερθείσας εργασίας.

Σκοπός του έργου ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές των συνεργαζομένων σχολείων ένα αρχαίο θέατρο της περιοχής τους, να το «υιοθετήσουν», να προσπαθήσουν να το κάνουν γνωστό στο ευρύ κοινό, που ίσως αγνοεί την ύπαρξή του και παράλληλα να εξασκηθούν στην Αγγλική γλώσσα και στη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Στο έργο συνεργάστηκαν, εκτός από το 4ο Γυμνάσιο, το Αρσάκειο Ιωαννίνων, το Orso Mario Corbino από την Ιταλία, το 2ο Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης και το Αρσάκειο Ελληνοαλβανικό Κολέγιο Τιράνων και υιοθέτησαν τα αρχαία θέατρα της Κασσώπης, των Γιτάνων, των Συρακουσών, του Διονύσου και του Δυρραχίου αντίστοιχα.

Η απονομή Ετικέτας Ποιότητας αποτελεί απτή αναγνώριση του υψηλού επιπέδου των eTwinning δραστηριοτήτων των συμμετεχόντων, μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά και της συνεργασίας των σχολείων.

Βαρβάρα Ζαντραβέλη

Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας