Γρήγορη μετάβαση

Αμφιάρειο Ωρωπού: Η επέτειος και το αίτημα της επιστροφής των γλυπτών του, από τα ξένα μουσεία

Σχετικά Θέατρα

H MONUMENTA και το ΔΙΑΖΩΜΑ με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής και του πολιτιστικού συλλόγου Καλάμου οργανώνουν κάθε χρόνο μια διαφορετική περιήγηση στο Αμφιάρειο, ένα από τα ωραιότερα αρχαία ιερά της Αττικής. Η περιήγηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Αυγούστου 2016, στις 11 π.μ.

  • Φωτογραφία της κας Εύης Κοντού από το Αμφιαράειο Ωρωπού
  • Φωτογραφία της κας Εύης Κοντού από το Αμφιαράειο Ωρωπού.
Μέλη της MONUMENTA θα μιλήσουν για την ιστορία του ιερού, μαντείου και θεραπευτηρίου του Αμφιαράου, για τα έργα προστασίας και ανάδειξης που πραγματοποιούνται, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μνημεία, αλλά και τους τρόπους που οι πολίτες μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία τους.

Το Αμφιάρειο βρίσκεται στα ΒΑ της Αττικής, στην περιοχή του Ωρωπού, κοντά στον οικισμό Κάλαμο. Η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με ΙΧ. Η συνάντηση είναι στην είσοδο του χώρου. Η περιήγηση είναι δωρεάν. (Πληροφορίες: 6973308857).

…………………………………

O ιστότοπος www.anparatiritis.gr φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της ένα εξαιρετικό αφιέρωμα του Θανάση Τοτόμη για τον αρχαιολογικό χώρο και το αρχαίο Θέατρο του Αμφιάρειου Ωρωπού. Στις 18 Ιουνίου 1884, άρχισαν οι ανασκαφικές εργασίες.dt-11082016-%ce%b1%ce%bc%cf%86%ce%b9%ce%ac%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%bf-%cf%89%cf%81%cf%89%cf%80%ce%bf%cf%8d

Η συστηματική ανασκαφική έρευνα στον αρχαιολογικό χώρο και στο αρχαίο Θέατρο του Aμφιάρειου Ωρωπoύ, άρχισε εκατόν τριάντα δύο χρόνια πριν, στις 18 Ιουνίου του 1884, από την αρχαιολογική εταιρεία και επικεφαλής τους Σπύρο Φιντικλή και Bασίλη Λεονάρδο. Στην έναρξη των εργασιών το 1884 είχε συνεργαστεί και ο Βίλχελμ Ντέρπφελντ.

Ο Β. Λεονάρδος συνέχισε το ανασκαφικό έργο από το 1885 έως το 1930, και δημοσίευσε τις κυριότερες επιγραφές του Aμφιάρειου, εργασία που συνέχισε από το 1952 ο Mάρκελλος Mιτσός.

Συνολική έκδοση των επιγραφών πραγματοποίησε ο Bασίλης Πετράκος, με το βιβλίο του ”Οι επιγραφές του Ωρωπού”, έκδοση 1997, σελίδες 763.

  • Διαβάστε περισσότερα εδώ.