Γρήγορη μετάβαση

Πότε όμως θα αναδειχτεί; 50.000 € συν από Γιαννακίδη, για το Αρχαίο Θέατρο Αβδήρων

Σχετικά Θέατρα

Διήμερη περιοδεία στη Θράκη πραγματοποίησε την Τετάρτη 16 και την Πέμπτη 17 Μαρτίου, ο πρόεδρος του Διαζώματος Σταύρος Μπένος.

  • SONY DSC
  • SONY DSC

Η επίσκεψή του είχε ως επίκεντρο, τις εργασίες ανάδειξης στα αρχαία θέατρα της Μαρώνειας και των Αβδήρων.Την Πέμπτη 17 Μαρτίου ο κ. Μπένος είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, το δήμαρχο Μαρώνειας – Σαπών, Ηλία Ιωαννάκη ενώ το μεσημέρι της ίδια ημέρας βρέθηκε στη Γενησέα όπου εκεί είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Βασίλη Τσολακίδη. Αμέσως μετά ο κ. Μπένος, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Αβδήρων Βασίλη Τσολακίδη, την πρώην Δήμαρχο Αβδήρων Εύα Τσακίρη, τον πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Ξ. Μανώλη Φανουράκη, την Αριστέα Αλατά, και από τους Αρχαιολόγους Δημήτρη Μάτσα και Κυριακή Χατζηπροκοπίου, επισκέφθηκε το Αρχαίο Θέατρο Αβδήρων. Εκεί έγινε ενημέρωση από τους προαναφερόμενους για τις εργασίες ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου.

Ο κ. Μπένος ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους την απόφαση του Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη να διαθέσει 50.000 ευρώ επιπλέων μέσω προγραμματικής σύμβασης από την Περιφέρεια για τις εργασίες που απαιτούνται στο Αρχαίο Θέατρο Αβδήρων. «Οφείλουμε να εξαντλήσουμε και την τελευταία ελπίδα που υπάρχει προκειμένου να αναδειχθεί το κορυφαίο αυτό μνημείο», δήλωσε ο κ. Μπένος.
Στο πλαίσιο της περιοδείας αυτής, ο κ. Σταύρος Μπένος παραβρέθηκε στην ανοικτή συζήτηση για το μέλλον του αναστηλωμένου θεάτρου της Μαρώνειας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης.

 «Αδέσμευτη – online» – Ανεξάρτητη ημερήσια εφημερίδα της Θράκης
Σάββατο 19 Μαρτίου 2010
Συντάκτης: Ιπποκράτης Γαλάτης

  • Διαβάστε το δημοσίευμα και εδώ.