Γρήγορη μετάβαση

Δελτίο Τύπου για τη Διάλεξη για το «Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού Βοιωτίας, ένταξη των αρχαιοτήτων της περιοχής του θεάτρου στη ζωή της πόλης»

Σχετικά Θέατρα

Την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 στην κατάμεστη αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών πραγματοποιήθηκε διάλεξη με θέμα: «Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού Βοιωτίας, ένταξη των αρχαιοτήτων της περιοχής του θεάτρου στη ζωή της πόλης». Η συζήτηση αυτή εντάσσεται στον κύκλο του ομιλιών που συνδιοργανώνει το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το Megaron Plus και έγινε με την αρωγή του Δήμου Ορχομενού Βοιωτίας.

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» προωθεί σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς τη δημιουργία ενός αρχαιολογικού πάρκου στον Ορχομενό Βοιωτίας, το οποίο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τρία κορυφαία μνημεία: το αρχαίο θέατρο, το Μυκηναϊκό Ταφικό μνημείο (γνωστό και ως «Θησαυρός του Μινύου»), καθώς και την Παναγία της Σκριπούς, κορυφαίου βυζαντινού ναού του 10ου αιώνα. Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης σημασίας, το οποίο θα συμβάλλει, αφενός στη συντήρηση και ανάδειξη των τριών αυτών μνημείων αφετέρου στη σύνδεσή τους με την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι ομιλητές, κος Δημήτρης Διαμαντόπουλος, αρχιτέκτων – πολεοδόμος και μελετητής του αρχαιολογικού πάρκου Ορχομενού Βοιωτίας και οι κ.κ. Θέμης Μπίλης και Μαρία Μαγνήσαλη, αρχιτέκτονες Ε.Μ.Π. – αναστηλωτές και μελετητές αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου, φώτισαν ο καθένας από τη δική του επιστημονική σκοπιά τις πτυχές της μελέτης για τη δημιουργία του αρχαιολογικού πάρκου Ορχομενού Βοιωτίας και της μελέτης αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου αντίστοιχα. Την ομιλία του ο κος Διαμαντόπουλος έκλεισε δείχνοντας ιδιαίτερα εντυπωσιακές τρισδιάστατες απεικονίσεις που αρχαιολογικού πάρκου, τις οποίες είχε επιμεληθεί ο κος Ευδόκιμος Φρέγκογλου, στέλεχος ψηφιακών εφαρμογών και τρισδιάστατων απεικονίσεων του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», με επιστημονικό υλικό που του διέθεσαν οι μελετητές.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και η τοπική κοινωνία του Ορχομενού Βοιωτίας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στο Δήμαρχο Ορχομενού, κο Λουκά Υπερήφανο και στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κο Λάμπρο Ρόδη για την αρωγή τους στην όλη διοργάνωση της εκδήλωσης. Τέλος, στη συζήτηση παραβρέθηκαν και οι κ.κ. Κωνσταντίνος Ξηρογιάννης, τέως Δήμαρχος Ορχομενού και Κωνσταντίνος Ζυγούρης, τέως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η διάλεξη στο blod.

  • 3D Απεικονίσεις του αρχαιολογικού πάρκου Ορχομενού Βοιωτίας.
  • 3D Απεικονίσεις του αρχαιολογικού πάρκου Ορχομενού Βοιωτίας.
  • 3D Απεικονίσεις του αρχαιολογικού πάρκου Ορχομενού Βοιωτίας.

Πλουσιότερο φωτoγραφικό υλικό στη σελίδα του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ στο facebook.