Πολιτιστική Διαδρομή στη νήσο Νάξο

Μια ματιά σε ένα προϊστορικό ναξιακό ειδώλιο αρκεί για να καταλάβεις ότι ο τόπος αυτός έχει ταυτότητα. Αυτή αναδεικνύει η Πολιτιστική Διαδρομή Νάξου, ενώνοντας αρχαία μνημεία με βυζαντινά, παραδοσιακές μεσόγειες με πιο σύγχρονες παράλιες όψεις, αποτυπώνοντας τη διαχρονική πορεία ενός νησιού με απέραντες προοπτικές ανάπτυξης.

ΠορτάραΠορτάραΎριαΎριαΓύρουλαςΓύρουλαςΑπείρανθοςΑπείρανθοςΣμυριδορυχείαΣμυριδορυχείαΑρχαία Λατομεία - ΑπόλλωναςΑρχαία Λατομεία - ΑπόλλωναςΜέλανεςΜέλανες
Πρόοδος Έργων και Δράσεων
Αρχικός Σχεδιασμός Ένταξη σε Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα Υποδομές Marketing Plan - Ψηφιακά Επιχειρημα- τικότητα Φορέας Λειτουργίας

Περιγραφή

Το Σωματείο Διάζωμα βοηθά το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο σχεδιασμό μιας Πολιτιστικής Διαδρομής στο νησί της Νάξου, με σκοπό να προετοιμαστεί ένα ώριμο έργο για ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, σύμφωνα με τις απαιτήσεις είτε του «εργαλείου» της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ), είτε άλλου χρηματοδοτικού εργαλείου. Ο σχεδιασμός της Διαδρομής ενοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον πολιτιστικό πλούτο του νησιού, αποτυπώνει τη διαχρονική του ιστορία και δίνει έμφαση στην ενδοχώρα του νησιού, χωρίς ωστόσο να αποκλείει το τουριστικό νοτιοδυτικό παραλιακό μέτωπο.

Πόλοι

Οι προτεινόμενοι πόλοι της Πολιτιστικής Διαδρομής στη Νάξο είναι

• Αρχαϊκός Ναός του Απόλλωνα (ή την Πορτάρα),
• Αρχαίο Ιερό του Διονύσου στα Ύρια,
• Αρχαίο Ιερό του Απόλλωνα και της Δήμητρας στο Γύρουλα,
• πεδιάδα της Τραγαίας,
• τα ιδιαίτερα Μουσεία και τις συλλογές της Απειράνθου,
• η περιοχή των Σμυριδορυχείων με το Μουσείο,
• το αρχαίο λατομείο μαρμάρου και τον κούρο του Απόλλωνα,
• η περιοχή του Φλεριού με το ιερό των πηγών και τον Κούρο στις Μέλανες.

Προϋπολογισμός

Ο προϋπολογισμός θα οριστεί με την έγκριση του προγράμματος.

Capture

 

 

1.      Σύνοψη των μελετών αναπτυξιακού σχεδιασμού (masterplan) και marketing για την οικοδόμηση της Πολιτιστικής Διαδρομής στη Νάξο (2020)

2.      Πλήρες κείμενο της μελέτης αναπτυξιακού σχεδιασμού (masterplan) για την οικοδόμηση της Πολιτιστικής Διαδρομής στη Νάξο.(2020)

3.      Παρουσίαση της μελέτης αναπτυξιακού σχεδιασμού (masterplan).(2020)

4.      Πλήρες κείμενο της μελέτης marketing για την οικοδόμηση της Πολιτιστικής Διαδρομής στη Νάξο.(2020)

5.      Παρουσίαση της μελέτης marketing.(2020)

Το Χρονολόγιο του Προγράμματος

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα.

Σχετικές μελέτες