ΤΥΠΟΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ / ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ / ΒΙΝΤΕΟ - ΗΧΗΤΙΚΑ

ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ

Παραλαβή αντισταθμισμάτων για το πρόγραμμα "Crowd funding" για το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης
Το πρόγραμμα "Crowd funding" για το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
25 Μαΐου 2017

 

«Δραματικά τεκμήρια και καλλιτέχνες στην αρχαία Μακεδονία και τη Θράκη»
Το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το Megaron Plus, ολοκληρώνουν τον φετινό κύκλο διαλέξεων με θέμα: «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ» με μια νέα διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
17 Μαΐου 2017

 

Συνάντηση Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και κας Centanni Monica, καθηγήτριας του Πανεπιστημίου της Βενετίας (I.U.A.V.), διευθύντριας του Κέντρου Σπουδών Classic.A, καθώς και του Επιστημονικού Περιοδικού Engramma
Τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» συνάντηση εργασίας μεταξύ των κ.κ. Centanni Monica, καθηγήτριας του Πανεπιστημίου της Βενετίας (I.U.A.V.), διευθύντριας του Κέντρου Σπουδών Classic.A, καθώς και του Επιστημονικού Περιοδικού Engramma και ανθρώπων του Σωματείου Διάζωμα
16 Μαΐου 2017

 

Συνέδριο ΣΕΒ με θέμα: «Ψηφιακή Στρατηγική της Ελλάδας: Ο δρόμος για την Ανάπτυξη»
Την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το συνέδριο του Σ.Ε.Β. με θέμα «Ψηφιακή Στρατηγική της Ελλάδας: Ο δρόμος για την Ανάπτυξη».
10 Μαΐου 2017

 

Εγκαίνια ομαδικής εικαστικής έκθεσης, με τίτλο «Περί Υγείας» στο ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
To Σάββατο 13 Μαΐου και ώρα 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας τα εγκαίνια ομαδικής εικαστικής έκθεσης, με τίτλο «Περί Υγείας».
3 Μαΐου 2017

 

Δημιουργία ντοκιμαντέρ για το «ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ»
Την Τετάρτη 03 Μαΐου 2017 υπεγράφη στα γραφεία του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» η σύμβαση για την ανάθεση της δημιουργίας ντοκιμαντέρ, με τίτλο: «ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ».
3 Μαΐου 2017

 

4η Συνάντηση του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» με τα Εταιρικά του μέλη: Ήταν και φέτος όλοι τους εκεί..
Το τριήμερο από Παρασκευή 21 έως και Κυριακή 23 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο πανέμορφο Καρπενήσι και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο "MONTANA" η 4η Συνάντηση του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» με τα Εταιρικά του μέλη.
25 Απριλίου 2017

 

Δελτίο τύπου: ένταξη του έργου «Ανάδειξη του Ευρύτερου Χώρου του Ασκληπιείου της Επιδαύρου σε Αρχαιολογικό και Περιβαλλοντικό Πάρκο» σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα
Tο πρόγραμμα του περιβαλλοντικού και αρχαιολογικού πάρκου του Ασκληπιείου Επιδαύρου, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
7 Απριλίου 2017

 

Δύο ακόμη σημαντικές διακρίσεις για τη χώρα μας στα Βραβεία Europa Nostra για το έτος 2017
Την Τετάρτη 05 Απριλίου 2017 στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Europa Nostra ανακοίνωσαν τους νικητές των Βραβείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Πολιτιστική Κληρονομιά για το έτος 2017 (Βραβεία Europa Nostra).
7 Απριλίου 2017

 

Συνάντηση για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Αμφίπολης
Την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 ο πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ», κ. Σταύρος Μπένος, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, κ. Γιάννης Μωυσιάδης, ο Δήμαρχος Αμφίπολης, κ. Κώστας Μελίτος και η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, κα Πηνελόπη Μάλαμα, συναντήθηκαν στις Σέρρες, προκειμένου να συζητήσουν για την αποκάλυψη και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Αμφίπολης και συγκεκριμένα για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης για το αρχαίο θέατρο Αμφίπολης.
7 Απριλίου 2017

 

Εκδήλωση της Εθνικής Τραπέζης Ελλάδος για τη συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας του «Act4Greece»
Η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος γιόρτασε την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, στο κομψό αίθριο του Μεγάρου Μελά, τη «δύναμη των πολλών στην πράξη», γιατί δεν μπορεί να μην αποτελέσουν ευκαιρία για γιορτή οι συνέργειες απλών πολιτών, επιχειρήσεων, στρατηγικών εταίρων και υποστηρικτών, προκειμένου να υπερκεραστούν οι δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας σήμερα.
31 Μαρτίου 2017

 

Επισκέψεις 18 σχολείων της Περιφέρειας Ηπείρου στην αρχαία Κασσώπη
Την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα δωρεάν επισκέψεων - ξεναγήσεων των μαθητών 18 σχολείων της Περιφέρειας Ηπείρου στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης.
31 Μαρτίου 2017

 

Σύσκεψη στο Δήμο Καλαμάτας για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Θουρίας
Την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καλαμάτας σύσκεψη με αντικείμενο την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Θουρίας.
30 Μαρτίου 2017

 

Υπογραφή σύμβασης ανάθεσης του Σχεδίου Μάρκετινγκ για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Δήμου Ηρακλείου
Τη Σύμβαση ανάθεσης του Σχεδίου Μάρκετινγκ (Marketing Plan) για την προσέλκυση τουριστών και επισκεπτών στην Πόλη του Ηρακλείου, υπέγραψαν ο πρόεδρος του Διαζώματος Σταύρος Μπένος με το μελετητή Δρα Δημήτρη Κούτουλα, επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών.
27 Μαρτίου 2017

 

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»
Την Τρίτη 14 Μαρτίου 2017 υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» ένα μνημόνιο συνεργασίας, με θέμα την εφαρμογή ενός προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για την ανάδειξη της παλιάς πόλης του Ηρακλείου και του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού, καθώς και τη σύνδεση της πόλης με τον αρχαιολογικό χώρο.
24 Μαρτίου 2017

 

Εκδήλωση στο Megaron Plus με θέμα: «Το θέατρο στο βασίλειο της αρχαίας Μακεδονίας»
Η κ. Στέλλα Δρούγου, Ομότιμη Καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θα μας μιλήσει, με θέμα «Το θέατρο στο βασίλειο της αρχαίας Μακεδονίας». Συντονίζει ο πρόεδρος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ, κ. Σταύρος Μπένος.
11 Μαρτίου 2017

 

Δελτίο τύπου: Ορχομενός Βοιωτίας, δημόσια αρχαιολογία και τοπική κοινωνία
Το καλοκαίρι του 2016 πραγματοποιήθηκε στον Ορχομενό μια έρευνα με στόχο την συλλογή της γνώμης της τοπικής κοινωνίας για τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής και για το αρχαιολογικό πάρκο.
11 Μαρτίου 2017

 

Παραλαβή της μελέτης του κτιρίου κελιών-πρεσβυτερίου Ι.Ν. Παναγιάς Σκριπούς στον Ορχομενό Βοιωτίας
Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» παρέλαβε τη μελέτη του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΤΗΡΙΟΥ ΚΕΛΙΩΝ - ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΙΟΥ Ι. Ν. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΚΡΙΠΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ», προκειμένου εν συνεχεία να την προωθήσει προς έγκριση στα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Πολιτισμού.
1 Μαρτίου 2017

 

Παραλαβή της μελέτης του Τελεστηρίου Ελευσίνας
Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» παρέλαβε τη μελέτη του έργου «Αποκατάσταση και ανάδειξη του Τελεστηρίου της Ελευσίνας», προκειμένου εν συνεχεία να την προωθήσει προς έγκριση στα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Πολιτισμού.
1 Μαρτίου 2017

 

Συνεργασία μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», με θέμα την εφαρμογή ενός προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για την ανάδειξη της παλιάς πόλης του Ηρακλείου και του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού
Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017 συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιου Ηρακλείου Κρήτης και ελήφθη θετική απόφαση για την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», με θέμα την εφαρμογή ενός προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για την ανάδειξη της παλιάς πόλης του Ηρακλείου και του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού, καθώς και τη σύνδεση της πόλης με τον αρχαιολογικό χώρο.
17 Φεβρουαρίου 2017

 

Συνάντηση εργασίας μεταξύ του Δημάρχου Καλαμάτας, κ. Παναγιώτη Νίκα και του προέδρου του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», κ. Σταύρου Μπένου
Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 ο πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», κ. Σταύρος Μπένος συναντήθηκε με το Δήμαρχο Καλαμάτας, κ. Παναγιώτη Νίκα.
16 Φεβρουαρίου 2017

 

Ανάρτηση λημμάτων για αρχαία θέατρα στη WIKIPEDIA
Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 ολοκληρώθηκε η ανάρτηση στην ανοιχτή πλατφόρμα της Wikipedia λημμάτων για δέκα διαφορετικά αρχαία θέατρα.
10 Φλεβάρη

 

Εκδήλωση στο Megaron Plus με θέμα:
Η τεχνολογία του αρχαίου ελληνικού θεάτρου μέσα από τα θέατρα της Μακεδονίας και της Θράκης (εξέλιξη, ακουστική, σκηνογραφία, μηχανολογικός εξοπλισμός)
8 Φεβρουαρίου 2017

 

Μια ευχάριστη συνάντηση
Ο Γιάννης Ταμβίσκος, μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου του Κολλεγίου Αθηνών και μέλος του Ομίλου της Unesco επισκέφθηκε την Πέμπτη 09 Φεβρουαρίου 2017 τα γραφεία του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ». Στο πλαίσιο του θεματικής της Unesco για το έτος 2017, η οποία αφορά τη διαχείριση της πολιτισμικής κληρονομιάς, ο Γιάννης εκπονεί μια εργασία για τη «Βιώσιμη διαχείριση των μνημείων».
10 Φεβρουαρίου 2017

 

Ανάρτηση λημμάτων για αρχαία θέατρα στη WIKIPEDIA
Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 ολοκληρώθηκε η ανάρτηση στην ανοιχτή πλατφόρμα της Wikipedia λημμάτων για δέκα διαφορετικά αρχαία θέατρα.
10 Φλεβάρη

 

Ένταξη της πράξης: «Εργασίες ανάδειξης και διαμόρφωσης του αρχαιολογικού χώρου του Μικρού θεάτρου της Αρχαίας Αμβρακίας»
Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» η πράξη: «Εργασίες ανάδειξης και διαμόρφωσης του αρχαιολογικού χώρου του Μικρού θεάτρου της Αρχαίας Αμβρακίας», με δημόσια δαπάνη 749.400,00 ?.
3 Φεβρουαρίου 2017

 

Ένταξη της πράξης: «Συντήρηση, αποκατάσταση, ανάδειξη του θεάτρου και των άλλων μνημείων του Ιερού της Δωδώνης- Φάση Α», με Κωδικό Ο.Π.Σ. 5002472 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020»
Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εντάχθηκε η πράξη: «Συντήρηση, αποκατάσταση, ανάδειξη του θεάτρου και των άλλων μνημείων του Ιερού της Δωδώνης- Φάση Α», με Κωδικό Ο.Π.Σ. 5002472 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020», με χρηματοδότηση 5,000,000.00 ?.
3 Φεβρουαρίου 2017

 

Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης για το αρχαίο θέατρο της Λάρισας
Την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016 υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Λαρισαίων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης , ύψους 175.600 ευρώ, με αντικείμενο το έργο «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ».
26 Ιανουαρίου 2017

 

Παραλαβή της μελέτης του αρχαίου θεάτρου Ορχομενού Αρκαδίας
Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» παρέλαβε τη μελέτη αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου Ορχομενού Αρκαδίας, προκειμένου εν συνεχεία να την προωθήσει προς έγκριση στα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Πολιτισμού.
26 Ιανουαρίου 2017

 

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»
Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» η πρώτη για το νέο έτος συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβούλιου του.
26 Ιανουαρίου 2017

 

Ένταξη του έργου «Ένταξη της Πράξης «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΣΣΩΠΗΣ (Α΄ ΦΑΣΗ)» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020»»
Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, το έργο «Αποκατάσταση - Ανάδειξη αρχαίου θεάτρου Κασσώπης (Α΄ Φάση)» εντάχθηκε στον ?ξονα Προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος και αειφόρος ανάπτυξη» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος»
26 Ιανουαρίου 2017

 

Ένταξη του έργου «Αναβάθμιση Αρχαιολογικού Χώρου Ορχομενού Βοιωτίας και αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρου» στο Π.Ε.Π. Στερεάς Ελλάδας (Ε.Σ.Π.Α. 2014-2020).
Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία διαδρομών περιήγησης, χώρων πληροφόρησης αλλά και παρεμβάσεις προστασίας των ψηφιδωτών και όλων των μνημείων.
19 Ιανουαρίου 2017

 

Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης για το αρχαίο θέατρο στην Κοιλάδα των Μουσών
Την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης, ύψους 50.000 ευρώ, με αντικείμενο το έργο «ΑΝΑΣΚΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ, ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΗ - ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΩΝ».
19 Ιανουαρίου 2017

 

Εκδήλωση στο Megaron Plus με θέμα: «ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΧΑΡΝΩΝ: 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΝΟΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ»
Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το Megaron Plus, συνεχίζοντας την πενταετή δυναμική τους συνεργασία, ανανεώνουν το ραντεβού τους και διοργανώνουν την πρώτη εκδήλωση για το έτος 2017, με θέμα: Αρχαίο θέατρο Αχαρνών: 10 χρόνια από την αποκάλυψη ενός σπουδαίου μνημείου.
22 Δεκεμβρίου 2016

 

Το έργο «Προστασία, συντήρηση και αποκατάσταση Μεγάλου Θεάτρου Νικόπολης (Β΄ Φάση)» εντάχθηκε στο νέο Ε.Σ.Π.Α.
Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, το έργο «Προστασία, συντήρηση και αποκατάσταση Μεγάλου Θεάτρου Νικόπολης (Β΄ Φάση)» εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος», με χρηματοδότηση, ύψους 2.800.000 ευρώ.
22 Δεκεμβρίου 2016

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συγκέντρωση πόρων για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης
Μαζί τα καταφέραμε! Για άλλη μια φορά η δύναμη των πολλών νίκησε θριαμβευτικά!
20 Δεκεμβρίου 2016

 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
Εξέλιξη, ακουστική, σκηνογραφία. μηχανολογικός εξοπλισμός. Αρχαία θέατρα της Βορείου Ελλάδος Η περίπτωση του θεάτρου της Αμφίπολης
12 Δεκεμβρίου 2016

 

Το 5ο Γυμνάσιο Γαλατσίου υιοθετεί το θέατρο του Αμφιαρείου Ωρωπού
Εμπνεόμενοι από το πρόγραμμα του Διαζώματος «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στο αρχαίο θέατρο», δύο από τα τμήματα της Γ' τάξης του 5ου Γυμνασίου Γαλατσίου επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο του Αμφιαρείου Ωρωπού στις 3/11/2016.
12 Δεκεμβρίου 2016

 

Συνεργασία μεταξύ του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και του σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης».
Την Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου 2016 υπεγράφη στα γραφεία του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» ένα πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των Σωματείων «ΔΙΑΖΩΜΑ» και «Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης».
9 Δεκεμβρίου 2016

 

Επίσκεψη εργασίας του κ. Σταύρου Μπένου στην Κομοτηνή. Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, κ. Χρήστο Μέτιο.
Τη Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου 2016 ο πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», κ. Σταύρος Μπένος, πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στην Κομοτηνή, συνοδευόμενος από το αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, κα Άρτεμη Τσολάκη, από τους εθελοντές - τακτικά μέλη του Σωματείου κ.κ. Μπέττυ Χατζηνικολάου, εμπειρογνώμονα σε θέματα Τουρισμού, Ιωάννη Ζηρίνη, εμπειρογνώμονα σε θέματα Ανάπτυξης, τα τακτικά μέλη του Σωματείου, κ.κ. Ιωάννη Λασκαράκη, Άσπα Γαργάλα και Γκαϊφύλλια Αθανάσιο, καθώς και από την κα Αναστασία Τσώμου, τακτικό μέλος του Σωματείου και διευθύντρια του γραφείου του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιου Πιτσιόρλα.
6 Δεκεμβρίου 2016

 

Τιμητική διάκριση του κ. Γιώργου Κουρουπού, συνθέτη και ταμία του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»
Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, κ.Christophe Chantepy επέδωσε στον κ. Γιώργο Κουρουπό, συνθέτη και ταμία του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», τα διάσημα του Ιππότη του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής.
6 Δεκεμβρίου 2016

 

Έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο της αρχιτεκτονικής μελέτης αποκατάστασης και ανάδειξης του αρχαίου Θεάτρου Ζέας.
Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η αρχιτεκτονική μελέτη αποκατάστασης και ανάδειξης του αρχαίου Θεάτρου Ζέας.
5 Δεκεμβρίου 2016

 

Ομιλία του πρόεδρου του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», κ. Σταύρου Μπένου και του κ. Ευδόκιμου Νίκωνα Φρέγκογλου, υπεύθυνου Πολυμεσικών Εφαρμογών του Σωματείου
Την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του επιμορφωτικού σεμιναρίου που διοργάνωσε το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγάθων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με θέμα: «Περιβάλλον και Πολιτισμός», μίλησαν ο πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», κ. Σταύρος Μπένος και ο υπεύθυνος Πολυμεσικών Εφαρμογών του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», κ. Ευδόκιμος Νίκων Φρέγκογλου.
24 Νοεμβρίου 2016

 

Μαθητική Θεατρική παράσταση στο Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν - Υπόγειο
Μια ξεχωριστή ενέργεια ενίσχυσης της δράσης #MyKassopi θα πραγματοποιηθεί από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας.
22 Νοεμβρίου 2016

 

Παρουσίαση προγράμματος "MyKassopi" στην Αθήνα
Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 στην υποβλητική κεντρική αίθουσα του Μικρού Χρηματιστηρίου Αθηνών παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Crowdfunding για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης.
15 Οκτωβρίου 2016

 

Ανάθεση μελέτης: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΤΗΡΙΟΥ ΚΕΛΙΩΝ - ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΙΟΥ Ι. Ν. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΚΡΙΠΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ»
Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 υπεγράφη στα γραφεία του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» η σύμβαση για την ανάθεση της εκπόνησης μελέτης του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΤΗΡΙΟΥ ΚΕΛΙΩΝ - ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΙΟΥ Ι. Ν. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΚΡΙΠΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ».
13 Νοεμβρίου 2016

 

4 μέρες στην Κρήτη
Ο πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», κ. Σταύρος Μπένος, συνοδευόμενος από τους εθελοντές - μέλη του Σωματείου κ.κ. Μπέττυ Χατζηνικολάου, εμπειρογνώμονα σε θέματα Τουρισμού, Ιωάννη Ζηρίνη, εμπειρογνώμονα σε θέματα Ανάπτυξης, Μαίρη Μπελογιάννη, πρόεδρο της Ελεγκτικής Επιτροπής του Σωματείου και υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Δράσεων, επισκέφθηκαν για ένα τετραήμερο την Κρήτη.
11 Νοεμβρίου 2016

 

Υπογραφή της σύμβασης για την ανάθεση της εκπόνησης του έργου: «Οργάνωση της συμμετοχής της τοπικής οικονομίας της Ηπείρου στην Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου».
Την Πέμπτη 03 Νοεμβρίου 2016 υπεγράφη στα γραφεία του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» η σύμβαση για την ανάθεση της εκπόνησης του έργου «Οργάνωση της συμμετοχής της τοπικής οικονομίας της Ηπείρου στην Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου».
4 Νοεμβρίου 2016

 

1ο Συνέδριο Τουριστικής Ανάπτυξης Άρτας
Την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Άρτας το 1ο Συνέδριο Τουριστικής Ανάπτυξης Άρτας.
27 Οκτωβρίου 2016

 

Το όνειρο μας για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου της Λάρισας παίρνει σάρκα και οστά.
Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016 υπεγράφη η σύμβαση για την ανάθεση της μελέτης αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου της Λάρισας.
27 Οκτωβρίου 2016

 

Παρουσίαση προγράμματος "MyKassopi" στην Πρέβεζα
Το πρώτο Crowdfunding για αρχαίο Θέατρο είναι γεγονός.
27 Οκτωβρίου 2016

 

Βράβευση του κ. Πέτρου Θέμελη με το παράσημο του Ανωτέρου Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος
Τα μέλη του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» αισθάνονται μεγάλη περηφάνεια, καθώς ο κ. Πέτρος Θέμελης, αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, Ομότιμος Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας και Διευθυντής της Εταιρείας Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών, βραβεύτηκε με το παράσημο του Ανωτέρου Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος.
15 Οκτωβρίου 2016

 

"My Kassopi"!
Το πρώτο Crowdfunding για αρχαίο Θέατρο είναι γεγονός.
10 Οκτωβρίου 2016

 

«Οψόμεθα εις Φιλίππους»
Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» τη Δευτέρα 03 Οκτωβρίου 2016.
5 Οκτωβρίου 2016

 

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑ»
Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016, σύμφωνα με το άρθρο 15 του Καταστατικού του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό του συμβούλιο.
2 Οκτωβρίου 2016

 

Η 9η Γενική Συνέλευση του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»
Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της 9ης Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ».
20 Σεπτεμβρίου 2016

 

Αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας της 9ης Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»
Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016, κατά τη διάρκεια της 9ης Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής του Σωματείου.
19 Σεπτεμβρίου 2016

 

3η Επιστολή για την 9η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Διάζωμα, Επίδαυρος και Ναύπλιο, 16-18 Σεπτεμβρίου 2016
Η 9η Γενική Συνέλευση του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» είναι προ των πυλών και φροντίζουμε, προκειμένου να σας εξασφαλίσουμε ένα πλούσιο και δημιουργικό τριήμερο στην πόλη του Ναυπλίου, του Άργους και την Επίδαυρο.
13 Σεπτεμβρίου 2016

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ / ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 15 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ
7 Σεπτεμβρίου 2016

 

Θεατρική παράσταση εντός του αρχαιολογικού χώρου του αρχαίου θεάτρου Τανάγρας
Με την ευκαιρία της έναρξης των εργασιών καθαρισμού-ανασκαφής του αρχαίου θεάτρου της Τανάγρας, ο Δήμος Τανάγρας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, οργανώνει θεατρική παράσταση με το έργο «Βάκχες» του Ευριπίδη.
12 Σεπτεμβρίου 2016

 

Αρχαία Στάδια - Σύγχρονοι Αγώνες
Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα ο πρώτος αγώνας της σειράς «Αρχαία Στάδια - Σύγχρονοι Αγώνες».
8 Σεπτεμβρίου 2016

 

Ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση ενός σπουδαίου μνημείου
Η ανάδειξη και αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου της Ερέτριας, η οποία επετεύχθη χάρη στην απόλυτη συνέργεια όλων των αρμόδιων φορέων, του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Κίνησης Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ» και της Κίνησης Ενεργών Πολιτών «Η ΜΕΔΟΥΣΑ» είναι πλέον γεγονός.
7 Σεπτεμβρίου 2016

 

2η Επιστολή για την 9η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Διάζωμα, Επίδαυρος και Ναύπλιο, 16-18 Σεπτεμβρίου 2016
Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι οι προετοιμασίες για την καλύτερη δυνατή οργάνωση της 9ης Γενικής μας Συνέλευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από Παρασκευή 16 έως Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στην Επίδαυρο και το Ναύπλιο συνεχίζονται με μεράκι και ενθουσιασμό.
25 Αυγούστου 2016

 

«Εικόνες» από το παρελθόν για ένα σπουδαίο ακριτικό θέατρο
Εστάλησαν σήμερα στο «ΔΙΑΖΩΜΑ» πολύτιμες φωτογραφίες αρχείου από την παράσταση «ΤΗΛΕΜΑΧΕΙΑ» που δόθηκε στο ακριτικό αρχαίο θέατρο στο Κουφονήσι της Λεύκης.
26 Αυγούστου 2016

 

Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για το αρχαίο θέατρο της Τανάγρας.
Την Πέμπτη 30 Ιουνίου του 2016 υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Τανάγρας Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης, ύψους 50.000 ευρώ, με αντικείμενο το έργο «ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΑΡΧΑΙΑΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ».
23 Αυγούστου 2016

 

Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για το αρχαίο θέατρο της Μυτιλήνης.
Την Πέμπτη 28 Ιουλίου του 2016 υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Λέσβου Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης, ύψους 100.000 ευρώ, με αντικείμενο το έργο «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ - ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ».
23 Αυγούστου 2016

 

Μια διαφορετική περιήγηση στο Αμφιάρειο.
H MONUMENTA και το ΔΙΑΖΩΜΑ με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής και του πολιτιστικού συλλόγου Καλάμου οργανώνουν κάθε χρόνο μια διαφορετική περιήγηση στο Αμφιάρειο, ένα από τα ωραιότερα αρχαία ιερά της Αττικής.
17 Αυγούστου 2016

 

Το Αρχαίο Θέατρο Λευκάδας "κηρύσσει" την έναρξη των Γιορτών Λόγου και Τέχνης
Έναρξη Γιορτών Λόγου και Τέχνης με διήμερες συζητήσεις για την Λευκάδα και την πρόκληση του Αρχαίου θεάτρου στη θέση «Κούλμος».
10 Αυγούστου 2016

 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ: 'ΕΦΥΓΕ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ
Έφυγε από την ζωή, ο ομότιμος καθηγητής της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ και πρόεδρος της Επιτροπής Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως, Χαράλαμπος Μπούρας, σε ηλικία 83 ετών.
3 Αυγούστου 2016

 

Τέχνη υπό το φως της Αρχαίας Μεσσήνης
Δύο καλλιτέχνιδες, με την επιμέλεια της Λουίζας Καραπιδάκη και την πλήρη συμπαράσταση του Πέτρου Θέμελη, με τα έργα τους θα σημάνουν την αδιάσπαστη συνέχεια της τέχνης και της τεχνικής, από την αρχαιότητα έως σήμερα.
http://www.kathimerini.gr/
Κείμενο: Δημήτρη Αθανασάκη
29 Ιουλίου 2016

 

«Οιμωγή, Δωδώνη, τόπος πράξεως σπουδαίας και τελείας»
Την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, το θεατρικό πολιτιστικό σχέδιο (διακρατική παράσταση με αποσπάσματα από αρχαίες ελληνικές τραγωδίες), με τίτλο: «Οιμωγή? Δωδώνη, τόπος πράξεως σπουδαίας και τελείας».
26 Ιουλίου 2016

 

Υπογραφή τριών συμβάσεων: α) για την τροποποίηση της αρχικής σύμβασης που είχε υπογραφεί για το έργο ανάθεση της μελέτης αποκατάστασης και συνολικής ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης, β) για την ανάθεση μελέτης δομικής αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης και γ) για την ανάθεση γεωτεχνικής μελέτης και μελέτης ανάσχεσης της επικινδυνότητας κατάπτωσης τμημάτων του βράχου όπισθεν του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης.

22 Ιουλίου 2016

 

Η δυναμική του τουρισμού και οι επενδύσεις στον πολιτισμό.
Ο κ. Γιάννης Ζηρίνης, τακτικό μέλος και εμπειρογνώμονας σε θέματα ανάπτυξης στο σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ», αναλύει με έναν τρόπο απλό και ουσιώδη γιατί το πολιτιστικό και περιβαλλοντικό απόθεμα της χώρας μας μπορεί να αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό στις επενδύσεις και στον πολιτιστικό τουρισμό.
18 Ιουλίου 2016

 

Το αναστηλωμένο αρχαίο θέατρο της Μήλου άνοιξε τις πύλες του στο κοινό
Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 κατά τη διάρκεια μιας συγκινητικής εκδήλωσης το αναστηλωμένο αρχαίο θέατρο της Μήλου άνοιξε τις πύλες του και παραδόθηκε στο κοινό, μετά από την ολοκλήρωση των εργασιών ανάδειξής του.
15 Ιουλίου 2016

 

Διαγωνισμός - Οι μαθητές μας ξεναγούν στα Αρχαία Θέατρα.
Μια πρωτότυπη δράση με την ενεργό συμμετοχή μαθητών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων από όλη την Ελλάδα, υπό τον τίτλο «Οι μαθητές μας ξεναγούν στα αρχαία θέατρα», διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η ΕΡΤ και το Σωματείο «Διάζωμα».
9 Ιουλίου 2016

 
«Χρονικές ασυνέχειες: αρχαιολογικοί χώροι σε αστικά περιβάλλοντα: ανάπλαση της περιοχής γύρω από το Α' Αρχαίο Θέατρο Λάρισας»
Το Σάββατο 02 Ιουλίου 2016 ο πρόεδρος του «Διαζώματος», κ. Σταύρος Μπένος, παρευρέθηκε στη Λάρισα, όπου ήταν ομιλητής σε ημερίδα με θέμα: «Χρονικές ασυνέχειες: αρχαιολογικοί χώροι σε αστικά περιβάλλοντα: ανάπλαση της περιοχής γύρω από το Α' Αρχαίο Θέατρο Λάρισας»
8 Ιουλίου 2016
 
1η Επιστολή για την 9η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Διάζωμα, Επίδαυρος και Ναύπλιο, 16-18 Σεπτεμβρίου 2016
Ύστερα από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», η οποία ελήφθη στις 24 Νοεμβρίου 2015, η 9η Γενική Συνέλευση του Σωματείου θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από Παρασκευή 16 έως Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στην Επίδαυρο και το Ναύπλιο.
4 Ιουλίου 2016
 

Το «Διάζωμα» στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. - «Στα χνάρια τις αρχαίας Εγνατίας με όχημα τη νέα Εγνατία»
Περιοδεία στους αρχαιολογικούς χώρους και τα αρχαία Θέατρα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποίησε κλιμάκιο του Διαζώματος.
1 Ιουλίου 2016

 

Οι μαθητές της Ε' τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου και η δασκάλα τους υιοθέτησαν το Αρχαίο Θέατρο Ευωνύμου στον Άλιμο.
Τα εγκαίνια αυτής της δράσης πραγματοποίησαν οι μαθητές με τη δασκάλα τους Θάλεια Παπακωνσταντίνου την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016 στις 19.00 στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου.
24 Ιουνίου 2016

 

Επίσκεψη εργασίας κλιμακίου του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» στο Ηράκλειο Κρήτης.
Τη Δευτέρα 06 Ιουνίου 2016 ο πρόεδρος του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», κ. Σταύρος Μπένος, ο αρχιτέκτων - μηχανικός και μέλος του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», κ. Νίκος Χατζηδάκης, καθώς και οι εθελοντές του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», κ. Ιωάννης Ζηρίνης, εμπειρογνώμων σε θέματα ανάπτυξης και ευρωπαϊκών πόρων και κα Μπέττυ Χατζηνικολάου, εμπειρογνώμων σε θέματα τουρισμού, επισκέφθηκαν την Κρήτη.
8 Ιουνίου 2016 2016

 

Εκδήλωση στο Megaron Plus με θέμα: «ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΚΟΧΥΛΙΑ: ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΥΔΩΝΟΣ»
Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το Megaron Plus, στο πλαίσιο της δυναμικής τους συνεργασίας, η οποία ξεκίνησε το 2012, διοργανώνουν μια νέα και τελευταία - για τον χειμερινό κύκλο του έτους 2016- συζήτηση με θέμα: «ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΚΟΧΥΛΙΑ: ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΥΔΩΝΟΣ».
24 Μαΐου 2016

 

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου 2016
Την Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου από τον καλλιτεχνικό διευθυντή κ. Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, και έγινε αναφορά στους βασικούς άξονες που θα είναι από τώρα και για τα επόμενα χρόνια στο Φεστιβάλ.
18 Μαΐου 2016

 

2η Συνάντηση Νέων του Διαζώματος - «ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ»
Η 2η Συνάντηση Νέων του Διαζώματος - «ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» πλησιάζει και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε ένα ενδιαφέρον και πλούσιο σε εμπειρίες Κυριακάτικο Πρωινό. Κυριακή 15 Μαΐου 2016 και ώρα 11:00 π.μ. στον Πολυχώρο ImpactHub
11 Μαΐου 2016

 

Εικονική 3D περιήγηση στον ναό του Επικούριου Απόλλωνα!
Σύμφωνα με το project, οι μαθητές/τριες δημιούργησαν μια Εικονική Πολιτιστική Επιχείρηση με την επωνυμία ΕΠΕΙΚΟΝ, η οποία «επιδιώκει την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ελλήνων και συγκεκριμένα του αρχαίου μνημείου του Επικουρίου Απόλλωνα».
13 Μαΐου 2016

 

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Κίνησης Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ» στην Ουάσιγκτον
Το διάστημα από Τρίτη 19 έως και την Κυριακή 24 Απριλίου 2016 παραβρέθηκε στην Ουάσιγκτον αντιπροσωπεία της Κίνησης Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ», με στόχο την προβολή του έργου του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» για την ανάδειξη αρχαίων ελληνικών θεάτρων.
10 Μαΐου 2016

 

Πρόγραμμα Πολιτιστικών «Μια φορά κι έναν καιρό στην μαρμαρωμένη χώρα»
Το ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών Μυτιλήνης υλοποίησε κατά το σχολικό έτος 2014-2015 το Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Μια φορά κι έναν καιρό στην μαρμαρωμένη χώρα».
10 Μαΐου 2016

 

Καθαρισμός του αρχαίου θεάτρου της Μυτιλήνης από τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου και του 2ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης
Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου και του 2ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης, στo πλαίσιο της δράσης της WWF- Let's do it Creece «Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μια μέρα», επέλεξαν να ασχοληθούν με τον καθαρισμό του αρχαίου θεάτρου της Μυτιλήνης.
10 Μαΐου 2016

 

Συνάντηση εργασίας στο αρχαίο θέατρο της Μεγαλόπολης.
Την Πέμπτη 05 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε στο αρχαίο θέατρο της Μεγαλόπολης μια φιλική συνάντηση εργασίας, με αφορμή την έναρξη των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης του μνημείου.
10 Μαΐου 2016

 

Πρόσκληση στην εκδήλωση για την ανακήρυξη του Ομ. Καθηγητή του Πανεπιστήμιου Κρήτης κ. Πέτρου Θέμελη σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου.
Τρίτη 10 Μαΐου στις 6.30 μ.μ στο αμφιθέατρο « Ν.Γ Πολίτης » της Πανεπιστημιακής Σχολής Καλαμάτας.
10 Μαΐου 2016

 

Ήταν όλοι τους εκεί...
Ένα μοναδικό και πλούσιο σε εμπειρίες τριήμερο απόλαυσαν όλοι όσοι παρευρέθηκαν στην 3η Συνάντηση του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» με τα Εταιρικά του Μέλη, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πάργα (Parga Beach Hotel) από την Παρασκευή 15 έως και την Κυριακή 17 Απριλίου 2016.
18 Απριλίου 2016

 

Υπογραφή σύμβασης για την ανάθεση της εκπόνησης της μελέτης του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΤΕΛΕΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ»
Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 υπεγράφη στα γραφεία του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» η σύμβαση για την ανάθεση της εκπόνησης μελέτης του έργου «Αποκατάσταση και ανάδειξη του Τελεστηρίου της Ελευσίνας».
14 Απριλίου 2016

 

Υπογραφή σύμβασης για την ανάθεση της εκπόνησης της μελέτης του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΙΚΥΩΝΑΣ»
Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 υπεγράφη στα γραφεία του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» η σύμβαση για την ανάθεση της εκπόνησης μελέτης του έργου «Αποκατάσταση και ανάδειξη του θεάτρου αρχαίας Σικυώνας».
14 Απριλίου 2016

 

Υπογραφή των συμβάσεων για την εκπόνηση μελέτης με αντικείμενο την ψηφιακή στρατηγική για τον Πολιτισμό
Τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 υπεγράφησαν στα γραφεία του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» τρεις συμβάσεις για την εκπόνηση της μελέτης με αντικείμενο την ψηφιακή στρατηγική για τον Πολιτισμό.
11 Απριλίου 2016

 

Το αρχαίο θέατρο της Λάρισας ανοίγει τις πύλες του για το κοινό.
Τη Δευτέρα 01 Απριλίου 2016 το Α΄ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας άνοιξε και επίσημα τις πύλες του για το ευρύ κοινό, μετά την ολοκλήρωση του έργου της Δ΄ φάσης της συντήρησης - αποκατάστασης και ανάδειξης του μνημείου, το οποίο είχε ενταχθεί στο Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα - Επιχειρηματικότητα το 2011 με δαπάνη 2.000.000 ευρώ.
6 Απριλίου 2016

 

Υπογραφή δύο συμβάσεων για την καταγραφή των περιβαλλοντικών και πολιτιστικών μνημείων που βρίσκονται κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού
Τη Δευτέρα 04 Απριλίου 2016 υπεγράφη στα γραφεία του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» το ιδιωτικό συμφωνητικό , με το οποίο η Εταιρία «Ολυμπία Οδός Α.Ε.» χρηματοδοτεί , τη μελέτη για την καταγραφή των περιβαλλοντικών και πολιτιστικών μνημείων που βρίσκονται κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού.
6 Απριλίου 2016

 

Οι μαθητικές κοινότητες του Γυμνασίου PIERCE άνοιξαν τον κουμπαρά του ωδείου της Κορίνθου
Μια ευχάριστη εμπειρία μοιράστηκαν σήμερα οι άνθρωποι του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» και οι μαθητές του Γυμνασίου PIERCE (Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος).
18 Μαρτίου 2016

 

Οι μαθητές του τμήματος Γ3 του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας ξενάγησαν στον Αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης και στο θέατρό της (που έχουν υιοθετήσει ) τους συμμαθητές τους από το Αρσάκειο Ιωαννίνων.
Οι μαθητές του τμήματος Γ3 του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας υλοποιούν κατά το σχολικό έτος 2015-16 ένα συνεργατικό εκπαιδευτικό Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eTwinning με τίτλο «Ας υιοθετήσουμε ένα Αρχαίο Θέατρο».
17 Μαρτίου 2016

 

Εκδήλωση στο Megaron Plus με θέμα: «ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΚΟΧΥΛΙΑ: ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΘΙΩΤΙΔΩΝ ΘΗΒΩΝ»
Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το Megaron Plus, στο πλαίσιο της δυναμικής τους συνεργασίας, διοργάνωσαν μια διάλεξη με θέμα: «ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΚΟΧΥΛΙΑ: ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΘΙΩΤΙΔΩΝ ΘΗΒΩΝ».
16 Μαρτίου 2016

 

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΘΕΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Σας παρουσιάζουμε το «ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΘΕΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ», μια αξιέπαινη πρωτοβουλία του μέλους του σωματείου μας, κου Λουκά Συρίγου και του ταξιδιωτικού του γραφείου.
15 Μαρτίου 2016

 

Μελέτη δημιουργίας πολιτιστικών διαδρομών με επίκεντρο το Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών.
Σε εκδήλωση που έγινε την Τετάρτη 9 Μαρτίου το μεσημέρι, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών, υπογράφτηκε η ανάθεση της μελέτης με τίτλο "Ολοκληρωμένη χωρική οργάνωση πολιτιστικών διαδρομών, με επίκεντρο το Αρχαίο Θέατρο στις Αχαρνές" μεταξύ του "ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ" διά του προέδρου του κ. Σταύρου Μπένου και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
11 Μαρτίου 2016

 

Εκδήλωση στο Megaron Plus με θέμα: «ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΚΟΧΥΛΙΑ: ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΘΙΩΤΙΔΩΝ ΘΗΒΩΝ»
Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το Megaron Plus, στο πλαίσιο της δυναμικής τους συνεργασίας, η οποία ξεκίνησε το 2012, διοργανώνουν μια νέα συζήτηση με θέμα: «ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΚΟΧΥΛΙΑ: ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΘΙΩΤΙΔΩΝ ΘΗΒΩΝ».
26 Φεβρουαρίου 2016

 

Αναπροσαρμογή των έργων του «Ολοκληρωμένου Προγράμματος Περιβαλλοντικής Ανάδειξης του Ευρύτερου Χώρου του Ασκληπιείου της Επιδαύρου στο πλαίσιο των παρεμβάσεων σε θέματα φύσης και πολιτισμού», προκειμένου να ενταχθούν σε πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

2 Μαρτίου 2016

 

gi-Cluster - ΔΙΑΖΩΜΑ: «σταυροδρόμι» Τεχνολογίας και Πολιτισμού
Με παρακαταθήκη την κοινή αντίληψη για τη σημασία του πολιτισμού ως εφαλτηρίου για την τόνωση της εθνικής οικονομίας και με στόχο την ανάδειξη και διατήρηση του πολιτιστικού πλούτου της χώρας μέσα από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας ανάμεσα στο ΔΙΑΖΩΜΑ (www.diazoma.gr) και το gi-Cluster (www.gi-cluster.gr).
1 Μαρτίου 2016

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ VIDEO - Οι μαθητές μας ξεναγούν στα αρχαία θέατρα
Μια πρωτότυπη δράση με την ενεργό συμμετοχή μαθητών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων από όλη την Ελλάδα, υπό τον τίτλο «Οι μαθητές μας ξεναγούν στα αρχαία θέατρα», διοργανώνουν το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η ΕΡΤ και το Σωματείο «Διάζωμα».
29 Φεβρουαρίου 2016

 

«ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ και ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
Το μέλος του Διαζώματος Γιάννης Πούλιος επιμελήθηκε το βιβλίο «ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ και ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ».
25 Φεβρουαρίου 2016

 

Παραλαβή ηλεκτρολογικής προμελέτης για τον ηλεκτροφωτισμό του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Μεσσήνης.
Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016 παρελήφθη από το Διοικητικό Συμβούλιο του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» η ηλεκτρολογική προμελέτη για τον ηλεκτροφωτισμό του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Μεσσήνης.
22 Φεβρουαρίου 2016

 

Πρόσκληση στην εκδήλωση για την προβολή του Ντοκιμαντέρ προς τιμήν του καθηγητή Χαράλαμπου Μπούρα. "Ο Ανθρωπος, ο Επιστήμων, ο Δάσκαλος"
Η κίνηση πολιτών "Διάζωμα" σας προσκαλεί την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στην εκδήλωση προς τιμήν του Ομότιμου καθηγητή Αρχιτεκτονικής του Μετσόβειου Πολυτεχνείου και ιδρυτικού μέλους του Διαζώματος, κ. Χαράλαμπου Μπούρα.
Σκηνοθεσία: Μπάμπης Τσόκας
10 Φεβρουαρίου 2016

 

Υπογραφή της σύμβασης για την ανάθεση του έργου «Σχεδιασμός, υλοποίηση και παρουσίαση προγράμματος "crowd funding" για το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης».
Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016 υπεγράφη στα γραφεία του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» η σύμβαση για την ανάθεση του έργου «Σχεδιασμός, υλοποίηση και παρουσίαση προγράμματος "crowd funding" για το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης».
17 Φεβρουαρίου 2016

 

Επίσκεψη του προέδρου του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», κου Σταύρου Μπένου στο αρχαίο θέατρο της Θήρας.
Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016 ο πρόεδρος του «Διαζώματος», κος Σταύρος Μπένος, συνοδευόμενος από το τακτικό μέλος του σωματείου και αρχιτέκτονα - μηχανικό, κα Βούλα Διδώνη, πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στο αρχαίο θέατρο της Θήρας, όπου συναντήθηκε με όλους τους αρμόδιους φορείς, με στόχο την ανάδειξη του σπουδαίου αυτού μνημείου.
15 Φεβρουαρίου 2016

 

Πολιτιστική διαδρομή στα ίχνη της Εγνατίας οδού.
Η πρόταση "Διατρέχοντας την Εγνατία" του πολιτιστικού σωματείου "Διάζωμα" περιλαμβάνει ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της Εγνατίας οδού.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συντάκτης: Κυριακή Τσολάκη
9 Φεβρουαρίου 2016

 

Εγκρίθηκαν από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο οι μελέτες αποκατάστασης και συντήρησης δομικών υλικών του αρχαίου θεάτρου της Ερέτριας.
Την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του Υπουργείου Πολιτισμού ενέκρινε τις μελέτες αποκατάστασης και συντήρησης δομικών υλικών του αρχαίου θεάτρου της Ερέτριας..
1 Φεβρουαρίου 2016

 

Οι μαθητές της Γ' τάξης του Αρσακείου Γυμνασίου Πάτρας επισκέπτονται το ΔΙΑΖΩΜΑ.
Μια ευχάριστη συνάντηση είχαμε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 με τους μαθητές της Γ' γυμνασίου του Αρσακείου Πάτρας, οι οποίοι επισκέφθηκαν το «ΔΙΑΖΩΜΑ» μαζί με τους καθηγητές τους, κ.κ. Σπύρο Σκιαδαρέση και Βάσια Παναγοπούλου.
30 Ιανουαρίου 2016

 

Δείτε το επιστημονικό δελτίο για το αρχαίο θέατρο Ορχομενού Βοιωτίας
Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» το επιστημονικό δελτίο για το «Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού Βοιωτίας». Το επιστημονικό δελτίο επιμελήθηκαν οι κ.κ. Όλγα Κυριαζή, αρχαιολόγος στην εφορεία αρχαιοτήτων Βοιωτίας και Μαίρη Μπελογιάννη, δρ. αρχαιολογίας, φιλόλογος και υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ».
25 Ιανουαρίου 2016

 

Δείτε το επιστημονικό δελτίο για το αρχαίο θέατρο Χαιρώνειας
Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» το επιστημονικό δελτίο για το «Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού Βοιωτίας». Το επιστημονικό δελτίο επιμελήθηκαν οι κ.κ. Όλγα Κυριαζή, αρχαιολόγος στην εφορεία αρχαιοτήτων Βοιωτίας και Μαίρη Μπελογιάννη, δρ. αρχαιολογίας, φιλόλογος και υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ».
25 Ιανουαρίου 2016

 

Η αποκάλυψη του αρχαίου θεάτρου της Λευκάδας.
Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 πρόεδρος του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», κ. Σταύρος Μπένος παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Λευκάδας.Η κ. Ολυμπία Βικάτου, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, παρουσίασε τα πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα της ανασκαφικής έρευνας που διεξήχθη το Δεκέμβρη του 2015 στο αρχαίο θέατρο στην περιοχή "Κούλμος", με την αρωγή του Δήμου Λευκάδας.
20 Ιανουαρίου 2016

 

Επίσκεψη εργασίας στην Πρέβεζα.
Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016 ο πρόεδρος του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», κ. Σταύρος Μπένος, συνοδευόμενος από τα μέλη και εθελοντές του Σωματείου κ.κ. Αντιγόνη Παφίλη, δημοσιογράφο και υπεύθυνη για το πρόγραμμα Crowdfunding του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης και Βαγγέλη Ευθυμίου, σκηνοθέτη, πραγματοποίησαν επίσκεψη εργασίας στην Πρέβεζα.
20 Ιανουαρίου 2016

 

Μια όμορφη συνάντηση με αφορμή τη δράση «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα».
Η 5η Δεκεμβρίου 2015 ήταν μια ωραία μέρα για το «Διάζωμα». Πέντε φορείς, το Pierce - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, το 85ο Νηπιαγωγείο, η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, η «Ολυμπία Οδός Α.Ε.» και το «Διάζωμα» ένωσαν τις δυνάμεις τους και απέδειξαν στην πράξη αυτό που αποτελεί πεποίθηση στο «Διάζωμα»: την αξία και τη μαγεία των συνεργειών.
20 Ιανουαρίου 2016

 

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του σωματείου.
Μετά την ολοκλήρωση του πρωτου Διοικητικού συμβουλίου για το νέο έτος ακολούθησε η καθιερωμένη κοπή της πίτας μας.
18 Ιανουαρίου 2016

 

Εκδήλωση στο Megaron Plus με θέμα: «ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΛΑΤΙΑΝΑΣ».
Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το Megaron Plus, στο πλαίσιο της δυναμικής τους συνεργασίας, η οποία ξεκίνησε το 2012, υποδέχονται το νέο έτος και διοργανώνουν μια νέα συζήτηση με θέμα: «ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΛΑΤΙΑΝΑΣ».
8 Ιανουαρίου 2016

 

Εκδήλωση με αφορμή τα 5 χρόνια συνεργασίας του Βαρβακείου Πρότυπου Γυμνασίου με την Κίνηση Πολιτών «Διάζωμα».
Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση στην Αίθουσα Εκδηλώσεων των Γενικών Αρχείων του Κράτους, με αφορμή τη συμπλήρωση 5 χρόνων συνεργασίας του Βαρβακείου Πρότυπου Γυμνασίου με την Κίνηση Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ».
23 Δεκεμβρίου 2015

 

Ολοκληρώθηκε το έργο της αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου της Απτέρας.
Στις 12 Δεκεμβρίου 2015 αποδόθηκε στο κοινό το αρχαίο θέατρο της Απτέρας παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Αριστείδη Μπαλτά, της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Μαρίας Ανδρεαδάκη - Βλαζάκη, εκπροσώπων αρχών και φορέων του τόπου, καθώς και του προέδρου του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», κ. Σταύρου Μπένου.
23 Δεκεμβρίου 2015

 

Οι μαθητές μάς ξεναγούν στα αρχαία θέατρα - Πρόγραμμα υπό την αιγίδα του υπ. Παιδείας και της ΕΡΤ
Στη μαγεία των αρχαίων θεάτρων της χώρας μας θα μας ξεναγήσουν μαθητές γυμνασίων και λυκείων από όλη την Ελλάδα , με τη συμβολή της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης.
22 Δεκεμβρίου 2015

 

Προβολή ντοκιμαντέρ «Μεταμορφώσεις» για το «Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου»
Την Τρίτη 08 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος η avant-premiere του ντοκιμαντέρ «Μεταμορφώσεις» που σκηνοθέτησε το μέλος του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», κος Βαγγέλης Ευθυμίου.
15 Δεκεμβρίου 2015

 

Ημερίδα για τις Νέες Μορφές Διαχείρισης των μνημείων
Το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την Κίνηση Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ» και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση - ημερίδα την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.
14 Δεκεμβρίου 2015

 

Παρουσίαση της έκδοσης «Επίλογος» του 2015
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει απονομή τιμής στον Πρόεδρο του σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ Σταύρο Μπένο για τη σημαντική προσφορά του στο χώρο του πολιτισμού και ιδιαίτερα για το πλούσιο έργο του στη διάσωση και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
3 Δεκεμβρίου 2015

 

Ζωνατανή σύνδεση με το ΣΚΑΪ για τα αρχαία θέατρα
Ο κ. Σταύρος Μπένος, Πρόεδρος του Σωματείου "Διάζωμα" έδωσε συνέντευξη, στην εκπομπή της δημοσιογράφου κας ?ννας Μπουσδούκου, "Τώρα" πλαισιωμένος, σε ζωντανή σύνδεση, από την πολιτιστική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Γέρακα με τίτλο "Τα αρχαία θέατρα αντηχούν μες στη σιωπή τους".
2 Δεκεμβρίου 2015

 

Έκθεση «Ανακαλύπτουμε το αρχαίο θέατρο» στο Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου
Σε ένα συναρπαστικό και ταυτοχρόνως εκπαιδευτικό ταξίδι στην ιστορία του αρχαίου θεάτρου στην Ελλάδα, προσκαλεί μαθητές και εκπαιδευτικούς η έκθεση «Ανακαλύπτουμε το αρχαίο θέατρο».
2 Δεκεμβρίου 2015

 

Απονομή αριστείου στον κ. Πέτρο Θέμελη από τη Μεγάλη Ελληνική Αποστολή του Στρατιωτικού και Νοσοκομειακού Τάγματος του Αγίου Λαζάρου της Ιερουσαλήμ.
Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» εκφράζει τη χαρά για την τιμητική αυτή διάκριση, καθώς τιμάται ένας δικός του άνθρωπος, ο αντιπρόεδρός του, κ. Πέτρος Θέμελης.
2 Δεκεμβρίου 2015

 

«Αρχαίο Θέατρο Σικυώνας: η ανασκαφή, η ανάδειξη, η προοπτική»
Ομιλία του προϊσταμένου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας, κ. Κωνσταντίνου Κίσσα.
1 Δεκεμβρίου 2015

 

ΑΜΘ & ΔΙΑΖΩΜΑ, Προβολή ντοκιμαντέρ "Μούσα Πολύτροπος" & Παρουσίαση πολιτιστικής διαδρομής Εγνατίας Οδού.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και η Κίνηση Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ» σας προσκαλούν στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουν την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 18:00 - 20:00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, αίθουσα «Μ. ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ»
29 Νοεμβρίου 2015

 

Υπογραφή της σύμβασης για την ανάθεση της μελέτης υποβάθρου που θα καταγράφει τα πιθανολογούμενα έσοδα της Πολιτιστικής Διαδρομής στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου σε επίπεδο: (α) μακροοικονομικό, (β) φορέα διαχείρισης της διαδρομής και (γ) επιχειρήσεων ιδιωτικού τομέα που θα τον στηρίζουν.
Τη σύμβαση υπέγραψαν οι κ. Σταύρος Μπένος, πρόεδρος του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» και Θανάσης Κανταρτζής, Διαχειριστής της Εταιρείας «ΤΟΠΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Ο.Ε.», παρουσία του οικονομολόγου, κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη.
26 Νοεμβρίου 2015

 

Σημαντική συνάντηση για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου είχε ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός
Ένα σημαντικό βήμα για την ανάδειξη και προστασία του Αρχαίου Θεάτρου των Αχαρνών πραγματοποιήθηκε με τη συνάντηση του Δημάρχου Αχαρνών κ Γιάννη Κασσαβού με τον Πρόεδρο του Σωματείου Διάζωμα και πρώην Υπουργό κ Σταύρο Μπένο στο Δημαρχείο Αχαρνών.
23 Νοεμβρίου 2015

 

Προστασία, συντήρηση και αποκατάσταση του Μεγάλου Θεάτρου της Νικόπολης
Το Υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ενημερωτικό δελτίο τύπου για το έργο «Προστασία, συντήρηση και αποκατάσταση του Μεγάλου Θεάτρου της Νικόπολης».
23 Νοεμβρίου 2015

 

Ημερίδα για την ανάδειξη της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς στις ανοιχτές πλατφόρμες Βικιπαίδεια και Open Street Map
Το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με την Κίνηση Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ» και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση
20 Νοεμβρίου 2015

 

ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΘΕΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Το παραπάνω ντοκιμαντέρ, αποτελεί συμπαραγωγή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Κεντρικής Μακεδονίας και του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ».
10 Νοεμβρίου 2015

 

Χορηγία του Ιδρύματος Παύλου & Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου προς το «ΔΙΑΖΩΜΑ»
Το Ίδρυμα Παύλου & Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, Εταιρικό Μέλος του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», διαθέτει την ετήσια συνδρομή του ύψους δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000,00 ?) ως πολιτιστική χορηγία προς το σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ».
10 Νοεμβρίου 2015

 

Παρουσιάσεις του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» στις Βρυξέλλες και το Παρίσι
Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκαν δύο διαδοχικές παρουσιάσεις του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» στο εξωτερικό.
3 Νοεμβρίου 2015

 

Συνεργασία «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» με την ομάδα των δημιουργών της ελληνικής εφαρμογής Clio Muse
Το σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» με μεγάλη χαρά ανακοινώνει μια νέα συνεργασία του με την ομάδα των δημιουργών της ελληνικής εφαρμογής Clio Muse που αφορά πολιτιστικές ξεναγήσεις και περιπάτους στην Αθήνα για τους τουρίστες.
3 Νοεμβρίου 2015

 

Έναρξη των έργων «Βασικές Υποδομές και Εργασίες Αποκατάστασης και ανάδειξης Αρχαίου Θεάτρου Γιτάνων (Α΄ Φάση)» και «Συντήρηση, Αποκατάσταση, Ανάδειξη του Θεάτρου και των άλλων Μνημείων του Ιερού της Δωδώνης (Α΄ Φάση)»
Οι επιμέρους δράσεις και τα έργα που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα της «Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», το οποίο συνιστά πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε.), στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (Π.Ε.Π.) Ηπείρου 2014 - 2020, άρχισαν ήδη να υλοποιούνται.
3 Νοεμβρίου 2015

 

Εξετάστηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η μελέτη στερέωσης και ανάδειξης του θεάτρου της αρχαίας Καρθαίας Κέας που είχε αναθέσει το σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ»
Ολοκληρώθηκε φέτος η ανασκαφή του θεάτρου της αρχαίας Καρθαίας στην Κέα, των μέσων του 4ου αι. π.Χ., χωρητικότητας σχεδόν 800 θεατών, στο πλαίσιο Έργου που υλοποιεί η Επιστημονική Επιτροπή Κέας του υπουργείου Πολιτισμού, με χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α.
29 Οκτωβρίου 2015

 

Παρουσίαση της μελέτης «Ολοκληρωμένη χωρική επένδυση της πολιτιστικής διαδρομής της Εγνατίας οδού»
Πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη και στην Καβάλα η παρουσίαση της 1ης φάσης της μελέτης «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΧΩΡΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ», η οποία εν συνεχεία τέθηκε προς διαβούλευση.
19
Οκτωβρίου 2015

 

Παρέμβαση κου Γιάννη Λασκαράκη κατά τη διάρκεια διαβούλευσης για τη διαδρομή της Εγνατίας Οδού
Θα σας πω δυο λόγια εκ μέρους του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», του Πανελλήνιου Σωματείου που έχει σκοπό την προστασία, την ανάδειξη και την αξιοποίηση των χώρων θέασης και ακρόασης και σας μεταφέρω το χαιρετισμό του προέδρου, κ. Σταύρου Μπένου.
19
Οκτωβρίου 2015

 

Επανάληψη της δράσης «Κοινωνικό Σχολείο - Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα»
Η Κίνηση Πολιτών «Διάζωμα», η οποία έχει ως σκοπό την ανάδειξη των αρχαίων χώρων θέασης και ακρόασης, την εξεύρεση πόρων για την αποκατάστασή τους και την ένταξή τους στην καθημερινότητά μας, προτείνει την δράση με θέμα  «Υιοθεσία  αρχαίων  θεάτρων.  Μαθητές  ξεναγούν  μαθητές  στα  αρχαία θέατρα», για το σχολικό έτος 2015-16.
14 Οκτωβρίου 2015

 

Έρευνα και μελέτη αποκατάστασης αρχαίου θεάτρου Οινιαδών
Το αρχαίο θέατρο των Οινιαδών είναι ένα πολύ σημαντικό μνημείο, η αποκάλυψη του οποίου άρχισε το 1904 από τον Αμερικανό αρχαιολόγο B. Powell και συνεχίσθηκε μετά το 1987 από την τότε ΣΤ’ Ε.Π.Κ.Α. Πατρών.
14 Οκτωβρίου 2015

 

Έρευνα και μελέτη αποκατάστασης αρχαίου θεάτρου Πλευρώνας
Το αρχαίο θέατρο της Πλευρώνας είναι ένα μικρό θέατρο με αρκετές ιδιαιτερότητες, οι οποίες οφείλονται στο γεγονός ότι στην αρχική φάση του, η οποία συμπίπτει με την ίδρυση της πόλης το 235/4 π.Χ., κατασκευάσθηκε ως βουλευτήριο και σε επόμενη φάση μετατράπηκε σε θέατρο, με την κατασκευή υποτυπώδους κτιρίου σκηνής και επιθεάτρου, για την αύξηση της χωρητικότητάς του.
14 Οκτωβρίου 2015

 

Αερολήψη Αρχαίου Θέατρου Τανάγρας
Η θέση του αρχαίου θεάτρου της Τανάγρας βρίσκεται εντός της αρχαίας πόλης, στο κέντρο περίπου της νοτιοανατολικής Βοιωτίας και συγκεκριμένα 5 χλμ. νότια της σύγχρονης πόλης Σχηματάρι, επί του χαμηλού λόφου Γκριμάδα, συνέχεια του οποίου αποτελεί προς τα βορειοδυτικά η οροσειρά Σωρός (Κηρύκειον όρος στην αρχαιότητα).
13
Οκτωβρίου 2015

 
3d απεικόνιση του αρχαιολογικού πάρκου του Ορχομενού Βοιωτίας
Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» προωθεί σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς τη δημιουργία ενός αρχαιολογικού πάρκου στον Ορχομενό Βοιωτίας, το οποίο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τρία κορυφαία μνημεία: το αρχαίο θέατρο, το Μυκηναϊκό Ταφικό μνημείο (γνωστό και ως «Θησαυρός του Μινύου»), καθώς και την Παναγία της Σκριπούς, κορυφαίου βυζαντινού ναού του 10ου αιώνα.
07/10/2015
 
Αερολήψη του Αρχαίου θεάτρου Άσκρης
Η αρχαία Άσκρη κτίσθηκε από τον Οίοκλο και τους Αλωάδες πριν 3.650 χρόνια. Στο λεξικό του Ησύχιου το λήμμα Άσκρα σημαίνει δρυς άκαρπος.
07/10/2015
 
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι τετραήμερες εργασίες της Η΄ Γενικής Συνέλευσης του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» στη Στερεά Ελλάδα
Τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015 ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της Η΄ Γενικής Συνέλευσης του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» στη Στερεά Ελλάδα. Πάνω από 400 άνθρωποι, μέλη φίλοι του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», αλλά και εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας παρακολούθησαν με μεγάλη μυσταγωγία τη Γενική Συνέλευση και μοιράστηκαν μεγάλες στιγμές.
29
Σεπτεμβρίου 2015
 
3η επιστολή - 8η Γενική Συνέλευση Διαζώματος
Η Η΄ Γενική Συνέλευση του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» πλησιάζει και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε μαζί με εσάς ένα ενδιαφέρον και πλούσιο σε εμπειρίες τετραήμερο στη Στερεά Ελλάδα.
24 Σεπτεμβρίου 2015
 
Τεκμηρίωση και αποκατάσταση του κοίλου του Αρχαίου θεάτρου της Θάσου
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ
Το αρχαίο θέατρο της Θάσου είναι εκ των πραγμάτων ένα αξιόλογο και σημαντικό μνημείο. Αναφέρεται στις πηγές ήδη από τον 5ο αι. π.Χ. και συνδέεται με την άνθηση του θεάτρου στην πόλη από πολύ νωρίς ήδη στα μέσα του 4ου π.Χ. αι. Kατά τη ρωμαϊκή περίοδο δέχθηκε ριζικές επεμβάσεις προκειμένου να προσαρμοστεί στα δεδομένα των θεαμάτων της εποχής. Όλες οι διατηρούμενες κατασκευές στο κοίλο προέρχονται από την περίοδο αυτή.
23
Σεπτεμβρίου 2015
 
 

Ολοκληρώθηκε η εκπόνηση της μελέτης του έργου «Στερέωση και ανάδειξη θεάτρου αρχαίας Καρθαίας Κέας»
Ολοκληρώθηκε εντός του χρονοδιαγράμματος η εκπόνηση της μελέτης του έργου «Στερέωση και ανάδειξη θεάτρου αρχαίας Καρθαίας Κέας». Τη μελέτη εκπόνησαν η κα Λουκία Λάσκαρη, αρχιτέκτων – μηχανικός και οι συνεργάτες της, κα Δήμητρα Μαυροκορδάτου, αρχιτέκτων – μηχανικός του έργου «Συντήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη μνημείων αρχαίας Καρθαίας Κέας» και κα Τάνια Πανάγου, αρχαιολόγος του έργου.
11 Σεπτεμβρίου 2015
 
 

Ολοκληρώθηκε η εκπόνηση της μελέτης του έργου «Αποκατάσταση και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Καλυδώνας»
Ολοκληρώθηκε η εκπόνηση της μελέτης του έργου «Αποκατάσταση και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Καλυδώνας», την οποία εκπόνησε ο κος Νίκος Χατζηδάκης, αρχιτέκτων – μηχανικός και η συνεργάτης του, κα Κατερίνα Βαβάλιου, αρχιτέκτων – μηχανικός. Την Τρίτη 08 Σεπτεμβρίου 2015 παρουσιάστηκε και παρελήφθη από το Διοικητικό Συμβούλιο του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» η παραπάνω μελέτη.
11 Σεπτεμβρίου 2015
 
 

Η Νέα και η Κεντρική Οδός: Δύο νέα εταιρικά μέλη του σωματείου «Διάζωμα»
Το σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» με πολύ μεγάλη χαρά καλωσορίζει στην οικογένεια του δύο νέα Εταιρικά μέλη, τη ΝΕΑ και την ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟ.
11 Σεπτεμβρίου 2015
 
 

Προετοιμασίες για την Η΄ Γενική Συνέλευση του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»
Σας ενημερώνουμε ότι με πολύ μεράκι και χαρά συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την Η΄ Γενική Συνέλευση του σωματείου μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί το τετραήμερο από Παρασκευή 25 έως και Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015 στη Στερεά Ελλάδα.
9 Σεπτεμβρίου 2015
 
 

Παρουσίαση μελέτης Aνάδειξης «Αρχαίου Θεάτρου στην Πλατιάνα»
Πλατεία Μακίστου, Κυριακή 2 Αυγούστου 2015
Διοργάνωση: Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, Κίνηση Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ» και Πολιτιστικοί Σύλλογοι «Μακίστου» και «Χρυσοχωρίου». Μελετητές: Μ. Μαγνήσαλη, Θ. Μπιλής- Αρχιτέκτονες Μηχανικοί – Αναστηλωτές.

9 Σεπτεμβρίου 2015
 
 

«Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη» - Δίον, Αρχαίο Θέατρο
Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου στις 20:00
 Το έργο του Πλάτωνα «Απολογία Σωκράτη», θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου 2015 από το ΚΘΒΕ, με την υποστήριξη του Σωματείου «Διάζωμα», στα αρχαία ελληνικά (με υπέρτιτλους στα νέα ελληνικά και στα αγγλικά), σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα.
31 Αυγούστου 2015
 
 

«Φεγγάρι αρμυρό, φεγγάρι σα νερό!» στο θέατρο της αρχαίας Μεσσήνης
Πρόσκληση στο θέατρο της αρχαίας Μεσσήνης, στις 29 Αυγούστου όπου θα ακουστούν τραγούδια του Γιώργου Κουρουπού βασισμένα σε ποιήματα της Σαπφούς, του Διονύσιου Σολωμού, του Οδυσσέα Ελύτη, του Ανδρέα Εμπειρίκου, του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, του Ανδρέα Αγγελάκη, της Ιουλίτας Ηλιοπούλου και της Ρένας Αποστολοπούλου, που έχουν κοινό θεματικό άξονα τη νύχτα, με τις πολλές της φωνές και αποχρώσεις.
27 Αυγούστου 2015
 
 

Ενίσχυση του «κουμπαρά» του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης από το ταξιδιωτικό γραφείο 'SOMEWHERE WE KNOW'
Το ταξιδιωτικό γραφείο “SOMEWHERE WE KNOW”, το οποίο διοργανώνει την Πολιτιστική Διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου – ένα τετραήμερο ταξίδι πολιτισμού και εμπειρίας – διέθεσε, όπως είχε από την αρχή υποσχεθεί, το 5% των εσόδων του ταξιδιού αυτού και συγκεκριμένα το ποσό των 220 ευρώ στον «κουμπαρά» (ηλεκτρονικό τραπεζικό λογαριασμό) του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης.
26 Αυγούστου 2015
 
 

Παράσταση «Μήδεια» του Ευριπίδη στο αρχαίο θέατρο της Μακύνειας
Tην Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 6 μ.μ. θα παρουσιαστεί στο αρχαίο θέατρο της Μακύνειας η παράσταση «Μήδεια» του Ευριπίδη, την οποία σκηνοθετεί ο Περικλής Μοσχολιδάκης και οι συνεργάτιδές του από το «Θέατρο των Αλλαγών».
26 Αυγούστου 2015
 
 

Από την Λήθη στο Φως... 15 Χρόνια μετά 30 Ιουλίου 2015 - Αρχαίο Θέατρο Ήλιδας
Ιστορική στιγμή μα και συνάμα μια σπάνια εμπειρία έζησαν οι 300 Θεατές καθισμένοι στο πρανές του Αρχαίου Θεάτρου Ήλιδας, σύμφωνα με την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου καθώς και με άλλους που παρακολουθούσαν όρθιοι, είτε μεσω όθόνης, το Συμφωνικό Ποίημα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες "Αρετών Ανωτέρα" σε Μουσική Γιώργου Βούκανου, Λυμπρέτο Δημήτρη Ρουμπάνη, κείμενα Πινδάρου (Ολυμπιόνικοι).
25 Αυγούστου 2015
 
 

Ο αρχαίος θεατρικός λόγος ήχησε ξανά στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης
Ο αρχαίος θεατρικός λόγος ακούστηκε ξανά στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, ύστερα από 17 χρόνια σιωπής. Το μνημείο άνοιξε ξανά τις πύλες του σε 1.200 θεατές, οι οποίοι παρακολούθησαν την παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου που πραγματοποιήθηκε από το Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου 2015 και το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.
24 Αυγούστου 2015
 
 

Η Ακρόπολη και το αρχαίο θέατρο της Πλατιάνας
Παρουσίαση της αρχαιολόγου κας Ζαχάρως Λεβεντούρη στα πλαίσια της εκδήλωσης για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Πλατιάνας στο Αίπυ. Η ακρόπολη της Πλατιάνας βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας  Ηλείας, στις ανατολικές απολήξεις του όρους Λαπίθα, στα σύνορα της αρχαίας Τριφυλίας με την Αρκαδία, σε ύψος  630 μ. Κατατάσσεται στις ακροπόλεις της αρχαίας Τριφυλίας, δηλαδή τις φυσικά οχυρές θέσεις που ενισχύθηκαν με τείχη, επειδή είχαν στρατηγική σημασία.
13 Αυγούστου 2015
 
 

Το Διάζωμα καλωσορίζει στην οικογένεια των εταιρικών μελών του, τα δύο κορυφαία "μέλη" του ομίλου ΟΤΕ
Την ΟΤΕ σταθερή τηλεφωνία και την ΟΤΕ Cosmote, με συνολική συμμετοχή 15.000€. Η συνεργασία αυτή αποτελεί μία πολύ σημαντική και συμβολική βοήθεια και ταυτόχρονα ένα σταθερό πόλο υποστήριξης στο συνεχές έργο του σωματείου μας για τη διάσωση των αρχαίων χώρων θέασης και ακρόασης της χώρας μας.
10 Αυγούστου 2015
 
 

Εκδήλωση για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Πλατιάνας στο Αίπυ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 02-08-2015 η εκδήλωση για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Πλατιάνας στο Αίπυ. Ο χαιρετισμός των καλεσμένων έγινε με μικρή καθυστέρηση (λόγω του καύσωνα) από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακισταίων κ. Φώτη Βλάχο.
5 Αυγούστου 2015
 
 

Οι 10 νικητές του «Vodafone World of Difference» μέσα από το έργο τους πρόσφεραν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες
Με ιδιαίτερη χαρά θα θέλαμε να σας  ανακοινώσουμε οτι  ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συνεργασία του Διαζώματος  με τη Vodafone στα πλαισια του Προγράμματος World Of Difference 2015.  Το πρόγραμμα αυτό  προσφέρει σε 10 επιτυχόντες τη δυνατότητα να εργαστούν στον κοινωφελή μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους για έξι μήνες.
4 Αυγούστου 2015
 
 

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία απαλλοτρίωσης του αγρού που περιλαμβάνει το ανατολικό τμήμα του αρχαίου θεάτρου
Οι εργασίες αποκατάστασης έχουν σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο τμήμα του αρχαίου θεάτρου της Απτέρας.
28 Ιουλίου 2015
 
 

Πρόσκληση στην εκδήλωση για το «Αρχαίο Θέατρο Πλατιάνας»
Την Κυριακή 2 Αυγούστου 2015 και ώρα 17.00, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας σε συνεργασία με την Κίνηση Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ» και  τους Πολιτιστικούς Συλλόγους «Μακίστου» και «Χρυσοχωρίου» οργανώνουν εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ανάδειξης του «Αρχαίου Θεάτρου Πλατιάνας» στο Αίπυ.
22 Ιουλίου 2015
 
 

Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση πολιτισμικής ανάπτυξης έργου για την υλοποίηση εργασιών «Αποκατάστασης και ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου της Μεγαλόπολης»
Την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2014 υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση πολιτισμικής ανάπτυξης, ύψους 425.839,60 ευρώ, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεγαλόπολης, για το έργο υλοποίησης εργασιών «Αποκατάστασης και Ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου της Μεγαλόπολης».
20 Ιουλίου 2015
 
 

H INTERAMERICAN στην κοιτίδα της Υγείας
Ήταν κάτι αρκετά περισσότερο από μία επαφή με τον αρχαιολογικό πλούτο της χώρας μας η εκδρομή που οργάνωσαν οι Δημόσιες Σχέσεις της INTERAMERICAN στην Επίδαυρο, στις 26 Ιουνίου. Περιλάμβανε την αναγωγή στην αρχαιότητα της πολιτισμικής αξίας της υγείας, στον θεματικό άξονα “από τη θεουργική ιατρική στην υγεία της τεχνολογίας”.
19 Ιουλίου 2015
 


Πλάτωνα, ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΩΚΡΑΤΗ στο Θέατρο Κήπου (8/7/2015)
Οι πρώτες παραστάσεις του έργου Πλάτωνα «Απολογία Σωκράτη»» θα δοθούν στο Θέατρο Κήπου, στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 11, την Τρίτη 14 & την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015, στις 21.15.
10 Ιουλίου 2015
 

Συνεργασία μεταξύ της Εταιρείας Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα («ΕΕΛΛΑΚ») και του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ»
Την  Τετάρτη 01 Ιουλίου 2015 υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ της Εταιρείας Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα («ΕΕΛΛΑΚ») και του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», με την οποία εγκαινιάζεται η συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων.
1 Ιουλίου 2015
 

«Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα»  Μια εκπαιδευτική δράση για ευφάνταστες δημιουργίες από τη συνάντηση μαθητών με την πολιτιστική μας κληρονομιά
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκπαιδευτική δράση: «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» για το σχολικό έτος 2014-2015. Η δράση αυτή που σχεδιάστηκε από το Διάζωμα για να ενταχθεί στον άξονα «Αισθητική Αγωγή στην Εκπαίδευση» του προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, απευθύνθηκε σε σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και είχε ως στόχο να ενθαρρύνει τους μαθητές να γνωρίσουν, να αγκαλιάσουν και να προστατεύσουν τα αρχαία θέατρα, αυτό το κορυφαίο επίτευγμα της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής, εκεί όπου συντελέστηκε η έκρηξη των δημοκρατικών θεσμών και άνθισε η πολιτιστική και πνευματική δημιουργία.
30 Ιουνίου 2015
 

Συνεργασία Υπουργείου Πολιτισμού, Περιφέρειας Αττικής, Δήμου Λαυρεωτικής και Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για την προστασία και ανάδειξη της αρχαίας και νεότερης ιστορίας της Λαυρεωτικής
«Η Λαυρεωτική αποδεικνύει ότι η πολυμερής συνεργασία, με συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, μπορεί να οδηγεί σε έργα μακράς πνοής και διάρκειας. Το Υπουργείο Πολιτισμού, η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Λαυρεωτικής και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ενώνουν τις δυνάμεις τους, τους πόρους και την τεχνογνωσία τους για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, των μνημείων του μεταλλευτικού και βιομηχανικού πολιτισμού, των δράσεων της σύγχρονης τέχνης, της εκπαίδευσης, της έρευνας και της τεχνολογίας», δήλωσε ο αν. Υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης μετά τη σημερινή περιήγησή του στα αρχαία και τα νεότερα μνημεία του Λαυρίου και τη σύσκεψη εργασίας στην οποία αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής για την ιεράρχηση των θεμάτων της Λαυρεωτικής και την ενοποιητική διαχείρισή τους.
30 Ιουνίου 2015
 

"Τα αρχαία θέατρα αντηχούν μες στη σιωπή τους" - Το εντυπωσιακό φινάλε
Ένα φινάλε αντάξιο ενός προγράμματος πολυσχιδούς και μιας δράσης εμπνευσμένης απολαύσαμε τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015 στο 1ο Γυμνάσιο Γέρακα. Οι καθηγητές που υλοποίησαν το πολιτιστικό πρόγραμμα «Τα αρχαία θέατρα αντηχούν μες στη σιωπή τους» και τη δράση «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» και οι μαθητές/τριές τους άγγιξαν την ψυχή μας με αυτή την εκλεκτή συγκίνηση που χαρίζουν ο τραγικός λόγος, ο χορός, το μέλος. Και ήμασταν πολλοί εκεί.
24 Ιουνίου 2015
 

Εκπαιδευτική δράση από λιλιπούτειους μαθητές στο ρωμαϊκό αμφιθέατρο - Στάδιο Πατρών
Όλα ξεκίνησαν από μια εξόρμηση των μαθητών του Νηπιαγωγείου μας στο αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας. Τα παιδιά στάθηκαν μπροστά στο μεγάλο ψηφιδωτό από την αίθουσα του «Δημόσιου βίου» και άρχισαν να το παρατηρούν. «Είναι πολύ μεγάλο αναφώνησαν!» Τι είναι ένα ψηφιδωτό; Ποιος το έφτιαξε, πώς δημιουργήθηκε και γιατί; Το παρατήρησαν προσεκτικά και συζητήσαμε τι απεικονίζει το συγκεκριμένο.
24 Ιουνίου 2015
 

Ομιλία κου Σταύρου Μπένου στην ημερίδα “PS Value Talks Ψηφιακή Αειφορία/ Νέες Προοπτικές για Μουσεία και Πολιτιστικούς Οργανισμούς”
Το Σάββατο 23 Μαΐου 2015 ο πρόεδρος του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», κος Σταύρος Μπένος ήταν προσκεκλημένος στην  επιστημονική διημερίδα “PS Value Talks Ψηφιακή Αειφορία/ Νέες Προοπτικές για Μουσεία και Πολιτιστικούς Οργανισμούς” που διοργάνωσε η PostScriptum σε συνεργασία με τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης INNOVATHENS του Δήμου Αθηναίων και την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/ Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ).
20 Ιουνίου 2015
 

Συνεργασία του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος για την παράσταση «Πλάτωνος, Απολογία Σωκράτους»
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με την Κίνηση Πολιτών για την ανάδειξη αρχαίων θεάτρων «ΔΙΑΖΩΜΑ» παρουσιάζουν το έργο «Πλάτωνος, Απολογία Σωκράτους» σε μικρούς αρχαίους θεατρικούς χώρους της Ελλάδας. Την παράσταση σκηνοθετεί ο κος Δήμος Αβδελιώδης, διακεκριμένος σκηνοθέτης και εντάσσεται στο θερινό πρόγραμμα περιοδειών του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος για το έτος 2015.
17 Ιουνίου 2015
 
 

Αρχαίο θέατρο Ήλιδας

Έντονο ενδιαφέρον για το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας – Αναλυτικά το πρόγραμμα
Το Διεθνές Φεστιβάλ της Αρχαίας Ήλιδας γιορτάζει φέτος τα 25 συνεχόμενα χρόνια λειτουργίας του με πολλαπλές εκδηλώσεις και αφιερώματα που θα πραγματοποιηθούν στο Θέατρο της Ήλιδας, στο νέο Μουσείο της Ήλιδας, στον κήπο του Τατάνειου Κτιρίου και στην παραλία της Κουρούτας.
ΗΛΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
15 Ιουνίου 2015
 

Το Β' Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού "υιοθέτησε" το Αρχαίο Θέατρο της Μακύνειας
Υπό την αιγίδα του καθηγητή κλασικής αρχαιολογίας, γενικού γραμματέα του Διαζώματος Β. Λαμπρινουδάκη
10 Ιουνίου 2015
 

Oι μαθητές του Γυμνασίου Θουρίας ξεναγούν τους συμμαθητές τους στο Θέατρο της αρχαίας Μεσσήνης
Η συμμετοχή στην καινοτόμο δράση “Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα” ενεργοποίησε καθηγητές και μαθητές του Γυμνασίου Θουρίας, για να γνωρίσουμε καλύτερα τον πολιτισμό μας και να χαρούμε δουλεύοντας ομαδικά.
8 Ιουνίου 2015
 

Μαθητές - ξεναγοί στους χώρους θέασης και ακρόασης της Ελευσίνας
Το σχολείο μας, αγκάλιασε με θέρμη τη δράση «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» που πρότεινε το «Διάζωμα» και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων την ενέταξε στο πρόγραμμα «Κοινωνικό Σχολείο». Στο πλαίσιο της δράσης αυτής που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους μαθητές να γνωρίσουν, να αγκαλιάσουν και να προστατεύσουν τα αρχαία θέατρα, οι μαθητές μας υιοθέτησαν τους χώρους θέασης και ακρόασης της Ελευσίνας.
8 Ιουνίου 2015
 
 

8η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Διάζωμα, Στερεά Ελλάδα, 25-28 Σεπτεμβρίου 2015
Κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, η οποία πραγματοποιήθηκε την 21η Μαΐου 2015, το Διοικητικό Συμβούλιο του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» αποφάσισε ομόφωνα η 8η Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας να πραγματοποιηθεί στη Στερεά Ελλάδα, το τετραήμερο από Παρασκευή 25 έως Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015.
5 Ιουνίου 2015
 

Υπογραφή της σύμβασης για την ανάθεση της μελέτης αποκατάστασης του Θεάτρου της Κασσώπης.
Την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015 υπεγράφη στα γραφεία του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Πρεβέζης, κου Στράτου Ιωάννου, η σύμβαση για την ανάθεση της μελέτης αποκατάστασης και συνολικής ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης.
29 Μαΐου 2015
 

Υπογραφή των συμβάσεων για την ανάθεση των απαιτούμενων μελετών αποκατάστασης του Ρωμαϊκού Θεάτρου της Νικόπολης.
Την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015 υπεγράφησαν στα γραφεία του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Πρεβέζης, κου Στράτου Ιωάννου, συμβάσεις για την ανάθεση των απαιτούμενων μελετών αποκατάστασης του Ρωμαϊκού Θεάτρου της Νικόπολης.
29 Μαΐου 2015
 

Επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο της Ερέτριας
Επίσκεψη των μαθητών του ΓΕΛ
Αμαρύνθου στο αρχαίο θέατρο Ερέτριας στα πλαίσια της δράσης, το Διάζωμα στο Κοινωνικό σχολείο.
25 Μαΐου 2015
 

Σενάριο από μαθήτριες της Βαρβακείου Σχολής για τη συνεργασία ELPEN και Διαζώματος
Η συνταγή της επιτυχίας είχε: το Σωματείο «Διάζωμα», τη Φαρμακευτική Βιομηχανία ELPEN Α.Ε., τέσσερις μαθήτριες, μια φιλόλογο, μέλος του Διαζώματος και μια καθηγήτρια Καλλιτεχνικών.
25 Μαΐου 2015
 

Διάλεξη για το «Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού Βοιωτίας, ένταξη των αρχαιοτήτων της περιοχής του θεάτρου στη ζωή της πόλης»
Την
Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 στην κατάμεστη αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών πραγματοποιήθηκε διάλεξη με θέμα: «Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού Βοιωτίας, ένταξη των αρχαιοτήτων της περιοχής του θεάτρου στη ζωή της πόλης». Η συζήτηση αυτή εντάσσεται στον κύκλο του ομιλιών που συνδιοργανώνει το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το Megaron Plus και έγινε με την αρωγή του Δήμου Ορχομενού Βοιωτίας.
18
Μαΐου 2015
 

Το πρώτο Άνω Διάζωμα
Την Κυριακή 17 Μαΐου του 2015, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, χώρο συμβολικό για το ΔΙΑΖΩΜΑ-Το 2008 εκεί έγινε η επίσημη ανακοίνωση της λειτουργίας του- πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοιχτή συνάντηση του Άνω Διαζώματος, της νεότερης γενιάς των Διαζωματικών μελών.
18
Μαΐου 2015
 

Η προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς… θέμα Νεοελληνικής Γλώσσας στις Πανελλήνιες εξετάσεις
Όλοι εμείς οι άνθρωποι του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» είμαστε περήφανοι για τον «καθηγητή μας» και γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου μας, κο Βασίλη Λαμπρινουδάκη. Tο θέμα που επέλεξαν σήμερα για τις Πανελλήνιες εξετάσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα, προέρχεται από την έκδοση του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» του 2009: «Διάζωμα κίνηση πολιτών για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων»
18
Μαΐου 2015
 

Η δύναμη και η μαγεία των συνεργιών: εκδηλώσεις για την ανάδειξη των μνημείων της Πάτρας
Με στόχο την κινητοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων και την υποκίνηση των απαιτούμενων συνεργιών για την προώθηση μιας Πολιτιστικής Διαδρομής στους αρχαιολογικούς χώρους κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού, καθώς και για το σχεδιασμό του Αρχαιολογικού Πάρκου της Πάτρας, βρέθηκε στην Πάτρα ο πρόεδρος του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», κος Σταύρος Μπένος.
18
Μαΐου 2015
 

Οι μαθητές του Αρσάκειου Γυμνασίου Ιωαννίνων υιοθετούν το αρχαίο θέατρο των Γιτάνων
Το Σάββατο 09 και την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 ο πρόεδρος του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», κος Σταύρος Μπένος παρακολούθησε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις ενημερωτικές εκδηλώσεις για την παρουσίαση του πολιτιστικού προγράμματος «Υιοθετούμε το αρχαίο θέατρο των Γιτάνων» που συνδιοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων στα Αρχαιολογικά Μουσεία Ηγουμενίτσας και Ιωαννίνων.
15
Μαΐου 2015
 

'ΥΙΟΘΕΣΙΑ' Αρχαίων μνημείων
12 Μαΐου 2015 /
11:00-13:00
Σε συνδιοργάνωση με την Κίνηση Πολιτών "ΔΙΑΖΩΜΑ", η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας την Τρίτη 12 Μαΐου και ώρα 11:00-13:00 ετοιμάζει εκπαιδευτική δράση επί τόπου σε τμήμα της αρένας του ρωμαϊκού αμφιθέατρου - Σταδίου της Πάτρας, επί του πεζοδρομίου της οδού Ηφαίστου.
11 Μαΐου 2015
 

Διάζωμα. Η αξία και η μαγεία των συνεργιών
11 Μαΐου 2015 /19:30
Ο Σταύρος Μπένος πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών "ΔΙΑΖΩΜΑ" θα μιλήσει τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015 και ώρα 19:30 στο αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών.
11 Μαΐου 2015
 

Υιοθετούμε το αρχαίο θέατρο των Γιτάνων
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων διοργανώνουν το Σάββατο, 09.05.2015 και ώρα 19:00 μ.μ., ενημερωτική εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας για την παρουσίαση του πολιτιστικού προγράμματος «Υιοθετούμε το αρχαίο θέατρο των Γιτάνων».

7 Μαΐου 2015
 

Οι Μελιγγοί φρόντισαν τη Δωδώνη
Η αναγγελία, πριν από μήνες, της ημερομηνίας για την πανελλήνια δράση του Let's Do It Greece σήμανε για πολλούς χωριανούς την έναρξη της προετοιμασίας για τη φετινή εξόρμηση στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης. Όλοι όσοι ρωτήθηκαν απάντησαν (υπερ)θετικά στο να οργανωθεί και φέτος εθελοντική ομάδα που θα βοηθήσει στον ευπρεπισμό σημείων του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης.

30 Απριλίου 2015
 

Ανέβα κι εσύ στο Άνω Διάζωμα!
Κυριακή 17 Μαΐου, αμφιθέατρο Μουσείου Ακρόπολης, 11.30
Η δύναμη του Διαζώματος είναι οι άνθρωποί του. Το δικό σας όραμα, η δική σας αγάπη μας δίνει την πολύτιμη ενέργεια για διανύσουμε ένα μεγάλο ταξίδι που έχει αρχή, αλλά δεν έχει τέλος. Επιθυμούμε να γνωρίσουμε καλύτερα τη νέα γενιά των «Διαζωματικών» μας και να συζητήσουμε τις νέες προοπτικές που μας ανοίγονται μέσα από συνεργασίες και συνέργειες με τα νεότερα ή και εν δυνάμει μέλη μας.

28 Απριλίου 2015
 

«Αρχαιολογικό πάρκο Ορχομενού Βοιωτίας» Συζήτηση
13 Μαΐου 2015/19:00
Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς προωθεί τη δημιουργία ενός αρχαιολογικού πάρκου στον Ορχομενό Βοιωτίας, το οποίο θα περιλαμβάνει τη σύνδεση σε ένα ενιαίο σύνολο τριών κορυφαίων μνημείων: του αρχαίου θεάτρου, του Μυκηναϊκού Ταφικού μνημείου (που είναι γνωστό και ως «Θησαυρός του Μινύα») και ενός βυζαντινού ναού του 10ου αιώνα, της Παναγίας της Σκριπούς.

28 Απριλίου 2015
 

Δύο εμπνευσμένες ομιλίες
Κατά τη διάρκεια της 2ης Συνάντησης του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» με τα Εταιρικά του Μέλη στη Μεσσηνία ακούσαμε από τους καθηγητές και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» δύο εμπνευσμένες ομιλίες, με τις οποίες αποτύπωσαν για μια ακόμη φορά τη βασική φιλοσοφία του «Διαζώματος».
21 Απριλίου 2015
 

"Let's Do It Greece 2015" - Οι Μελιγγοί φροντίζουν το μνημείο τους.
Στα πλαίσια της πανελλήνιας κίνησης “Let’s Do It Greece”, που έχει σαν σκοπό την ενεργοποίηση εθελοντικών ομάδων για καθαρισμό και ευπρεπισμό σημείων και χώρων, η Αδελφότητα Απανταχού Μελιγγιωτών σε συνεργασία με το Σωματείο ΤΟ ΔΙΑΖΩΜΑ και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων διοργανώνει συμβολικό καθαρισμό σημείων του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης.
23 Απριλίου 2015
 

2η Συνάντηση του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» με τα Εταιρικά του Μέλη
Το Σάββατο 18 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκε σε κλίμα δημιουργικό και οικογενειακό η 2η Συνάντηση του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» με τα Εταιρικά του Μέλη στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις «COSTA NAVARINO» στη Μεσσηνία. Τη φιλοξενία προσέφερε η TEMES, φορέας διαχείρισης της COSTA NAVARINO και Εταιρικό Μέλος του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», καθώς και προσωπικά ο κος Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.
21 Απριλίου 2015
 

Οι μαθητές της γ’ Γυμνασίου και το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας ξεναγούν τους προσκεκλημένους του «Διαζώματος» στο πλαίσιο της 2ης Συνάντησής του με τα Εταιρικά του μέλη.
Την Κυριακή 19 Απριλίου 2015 και ώρα 11.00 π.μ., οι μαθητές της γ’ Γυμνασίου και το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας ξενάγησαν τους προσκεκλημένους του «Διαζώματος» στο Εκκλησιαστήριο - Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης στo πλαίσιo της δράσης με θέμα: «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα».
21 Απριλίου 2015
 

Ένταξη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Π.Ε.Π.) Ηπείρου των δύο πρώτων έργων της Πολιτιστικής Διαδρομής.
Εντάχθηκαν στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Π.Ε.Π.) Ηπείρου, τα δύο πρώτα έργα, που αφορούν στην Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου.
20 Απριλίου 2015
 

Το οδοιπορικό του 1ου Γυμνασίου Γέρακα στα αρχαία θέατρα
Η πολιτιστική ομάδα του σχολείου μας «Τα αρχαία θέατρα αντηχούν μες στη σιωπή τους» μόλις επέστρεψε. Τριανταένας μαθητές και τρεις  καθηγητές πραγματοποίησαν μια καταπληκτική πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας. Και είμαστε χαρούμενοι για έναν επιπλέον λόγο: είμαστε οι πρώτοι που πραγματοποιήσαμε αυτή τη διαδρομή στα αρχαία θέατρα, αυτά τα κοινωνικά και πολιτιστικά αγαθά που αποτελούν την παγκόσμια κληρονομιά μας.

15 Απριλίου 2015
 

Υπογραφή της σύμβασης για την ανάθεση του έργου: ‘Ηλεκτρολογική προμελέτη για τον ηλεκτροφωτισμό του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Μεσσήνης’
Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015, ανατέθηκε από τον πρόεδρο του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», κο Σταύρο Μπένο, στη ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ Σ.Ε.Μ-Η Ε.Π.Ε. / Τεχνική Εταιρεία Μελετών Η/Μ Εγκαταστάσεων και το διαχειριστή της, κο Αναστάσιο-Δαμιανό Μαΐστρο, η εκπόνηση της ηλεκτρολογικής προμελέτης που απαιτείται για τον ηλεκτροφωτισμό του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Μεσσήνης, με στόχο την ένταξη του Έργου (Μελέτη Εφαρμογής και Κατασκευή) στο Ε.Σ.Π.Α.
5 Απριλίου 2015
 

Επίσκεψη του προέδρου του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» κου Σταύρου Μπένου στο αρχαίο θέατρο Ευωνύμου (Τραχώνων) και συνάντησή του με εκπροσώπους των τοπικών φορέων.
Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015, ανατέθηκε από τον πρόεδρο του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», κο Σταύρο Μπένο, στην αρχιτέκτονα – μηχανικό, κα Λουκία Λάσκαρη η μελέτη του έργου «Στερέωση και ανάδειξη θεάτρου αρχαίας Καρθαίας Κέας», παρουσία της προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΑΡΘΑΙΑΣ ΚΕΑΣ», κας  Ευαγγελίας Σημαντώνη -  Μπουρνιά, Ομ. Καθηγήτριας Κλασικής Αρχαιολογίας και της αρχαιολόγου του έργου Δρ. Τάνιας Πανάγου.
4 Απριλίου 2015
 

Υπογραφή της σύμβασης για την ανάθεση της μελέτης του έργου: ‘Αποκατάσταση και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Καρθαίας Κέας’.
Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015, ανατέθηκε από τον πρόεδρο του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», κο Σταύρο Μπένο, στην αρχιτέκτονα – μηχανικό, κα Λουκία Λάσκαρη η μελέτη του έργου «Στερέωση και ανάδειξη θεάτρου αρχαίας Καρθαίας Κέας», παρουσία της προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΑΡΘΑΙΑΣ ΚΕΑΣ», κας  Ευαγγελίας Σημαντώνη -  Μπουρνιά, Ομ. Καθηγήτριας Κλασικής Αρχαιολογίας και της αρχαιολόγου του έργου Δρ. Τάνιας Πανάγου.
3 Απριλίου 2015
 

Ο ρόλος του Διαζώματος και οι πολιτιστικές διαδρομές. Η ευκαιρία για τη Στερεά Ελλάδα.
Ο πολιτισμός της αρχαίας κληρονομιάς μας, αλλά και ο πολιτισμός της καθημερινότητας. Ο πολιτισμός που ενώνει την προσφορά εκατοντάδων ανθρώπων, που με τη σειρά τους παντρεύουν το όραμά τους με το όραμα του ιδρυτή, Σταύρου Μπένου, για να ζωντανέψουν τα μνημεία μας, τα αρχαία μας θέατρα και να τα εντάξουμε στην καθημερινότητά μας.
31 Μαρτίου 2015
 

Πολιτιστική διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου με το σωματείο Διάζωμα
Αθήνα, 17 Μαρτίου 2015 - Η somewhere we know διοργανώνει δύο τετραήμερες εκδρομές στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου, που θα διεξαχθούν 1-4 Μαϊου και 29 Μαϊου-1η Ιουνίου 2015 σε συνεργασία με το σωματείο Διάζωμα.
30
Μαρτίου 2015
 

Αρχαίο θέατρο Λεύκης

Έγκριση της πρότασης-μελέτης για τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία του αρχαίου θεάτρου στη νήσο Λεύκη
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου ενέκρινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου της την πρόταση-μελέτη για τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία του αρχαίου θεάτρου στη νήσο Λεύκη Δήμου Σητείας Π.Ε. Λασιθίου.

28
Μαρτίου 2015
 

Αρχαίο θέατρο Μαρώνειας
Η  Α΄ και η Β΄ τάξη  του 4ου Γυμνασίου Αλεξ/πολης  στις 3 Μαρτίου 2015 επισκέφθηκαν το αρχαίο θέατρο στη Μαρώνεια στο πλαίσιο της δράσης με θέμα: «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα». Μία μοναδική ευκαιρία να μάθουν για το αρχαίο θέατρο και να ευαισθητοποιηθούν για την ανάδειξη και προστασία του.
18
Μαρτίου 2015
 

Διημερίδα με θέμα "Μονοπάτια με θέα το περιβάλλον, το μύθο, την ιστορία και τις παραδόσεις"
Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα δασοπονίας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου, πρόκειται να διοργανώσει, επιμορφωτική διημερίδα με θέμα: «Μονοπάτια με θέα το περιβάλλον, το μύθο, την ιστορία και τις παραδόσεις» στην Υπάτη (σε χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου) την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 στις 17:30 μ.μ. & το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 στις 9:30 π.μ. αντίστοιχα.
14 Μαρτίου 2015
 

Επίσκεψη κλιμακίου του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» στην Κρήτη και στο θέατρο της Γόρτυνας
Την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015 ο πρόεδρος του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», κος Σταύρος Μπένος, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο του σωματείου και ομότιμο Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας, κο Πέτρο Θεμέλη και τα στελέχη του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», κ.κ. Ιωάννη Ζηρίνη, σύμβουλο στο Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού και Μπέττυ Χατζηνικολάου, νομικό και εμπειρογνώμονα σε θέματα Τουρισμού, πραγματοποίησαν επίσκεψη εργασίας στην Κρήτη, με σκοπό την προώθηση μιας Πολιτιστικής Διαδρομής στην Κρήτη από τους μινωικούς χρόνους μέχρι τα νεότερα χρόνια, με όχημα τους θεατρικούς χώρους.
14
Μαρτίου 2015
 

Παραγωγή ντοκιμαντέρ για τα αρχαία θέατρα της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας
Το σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την παραγωγή ενός εκπαιδευτικού ντοκιμαντέρ για τους αρχαίους χώρους θέασης και ακρόασης της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, με τίτλο: «Μούσα Πολύτροπος».
11
Μαρτίου 2015
 

Ανάθεση μελετών για το έργο: "Αποκάλυψη και Αποκατάσταση του μεγάλου θεάτρου της Γόρτυνας"
Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 ανατέθηκαν απευθείας από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου η ανάθεση των μελετών για την αποκατάσταση του ρωμαϊκού θεάτρου Γόρτυνας.
5 Μαρτίου 2015
 

Πρακτικό της 1ης συνάντησης του Διαζώματος με τα Εταιρικά του μέλη
(Ερέτρια, Κυριακή 22 Ιουνίου 2014)
Στην Ερέτρια, στις 22 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ με τα Εταιρικά του Μέλη. Στην αρχή της συνεδρίασης ο πρόεδρος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ κ. Σταύρος Μπένος καλωσόρισε όλους τους καλεσμένους που παρευρίσκοντο στην συνάντηση.

28 Φεβρουαρίου 2015

 

Συγκρότηση μη αμειβόμενης Κοινής Ομάδας Εργασίας του ΥΠΕΚΑ και του ΥΠΠΟΑ για την «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Μνημείων για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του αρχαιολογικού χώρου του Ανακτόρου της Κνωσού»
Το «ΔΙΑΖΩΜΑ», με όχημα την τεχνογνωσία που ήδη έχει αποκτήσει μετά το σχεδιασμό του αρχαιολογικού πάρκου του Ορχομενού Βοιωτίας, εισηγείται το σχεδιασμό και την υλοποίηση του αρχαιολογικού πάρκου της Κνωσού, με στόχο την ανάδειξη σε έναν ενιαίο περίπατο της ευρύτερης της ευρύτερης περιοχής του αρχαιολογικού χώρου του Ανακτόρου της Κνωσού.
28 Φεβρουαρίου 2015
 

Συγκρότηση μη αμειβόμενης Κοινής Ομάδας Εργασίας του ΥΠΕΚΑ και του ΥΠΠΟΑ για την «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων για τη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης της Πάτρας»
Το «ΔΙΑΖΩΜΑ», με όχημα την τεχνογνωσία που ήδη έχει αποκτήσει μετά το σχεδιασμό του αρχαιολογικού πάρκου του Ορχομενού Βοιωτίας, εισηγείται το σχεδιασμό και την υλοποίηση του αρχαιολογικού πάρκου του Πάτρας, με στόχο την ανάδειξη σε έναν ενιαίο περίπατο όλων των σπουδαίων μνημείων της πόλης.
26 Φεβρουαρίου 2015
 
 

Αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης
Χορηγικός φάκελος
Μελέτες και εργασίες αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου της Μεγαλόπολης
Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2015
 
 

Αρχαίο θέατρο Καρθαίας Κέας
Χορηγικός φάκελος
Συντήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη των μνημείων της Κέας
Αθήνα - Φεβρουάριος 2015
 

Εκδήλωση - προβολή ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα με τίτλο: «Βασίλης Λαμπρινουδάκης: Η αλήθεια πίσω από το μύθο...»
Το σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» σας προσκαλεί στην εκδήλωση προς τιμήν του ομότιμου καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας και γενικού γραμματέα του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», κου Βασίλη Λαμπρινουδάκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 08 Μαρτίου 2015 και ώρα 12.00 π.μ. στον κινηματογράφο OPERA ODEOΝ.
25 Φεβρουαρίου 2015
 

Ανάθεση μελετών για το έργο: «Εκπόνηση μελέτης για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Ζέας».
Την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015 ανατέθηκε απευθείας από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων η εκπόνηση αρχιτεκτονικής μελέτης αποκατάστασης και ανάδειξης του αρχαίου Θεάτρου Ζέας στον Πειραιά στον κ. Αντωνίου Γεώργιο, Αρχιτέκτονα Μηχανικό Ε.Μ.Π.
24 Φεβρουαρίου 2015
 

Ανάθεση μελετών για το έργο: «Εκπόνηση μελετών και εκτέλεση εργασιών για την Αναστήλωση του θεάτρου Ευωνύμου και την Ενοποίηση Αρχαιολογικών Καταλοίπων σε Ενιαία Διαδρομή»
Την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015 ανατέθηκαν απευθείας από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων μελέτες για την αναστήλωση του θεάτρου Ευωνύμου και την Ενοποίηση των Αρχαιολογικών Καταλοίπων σε Ενιαία Διαδρομή.
24 Φεβρουαρίου 2015
 

Το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα επισκέπτεται τα αρχαία θέατρα
Τα αρχαία θέατρα αντηχούν μες' στη σιωπή τους.
Επίσκεψη στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στο θέατρο Διονύσου και στο θέατρο Θορικού στο Λαύριο.
Η κα. Κορίννα Περτσινίδου καθηγήτρια του 1ου Γυμνασίου Γέρακα και υπεύθυνη του προγράμματος για τα αρχαία θέατρα μας περιγράφει πολύ γλαφυρά την εμπειρία των επισκέψεων.
24 Φεβρουαρίου 2015
 

Αρχαιολογία και συμμετοχή του κοινού
Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015 (ώρα 18.00)
Η σύγχρονη αρχαιολογία και μουσειολογία δίνουν ιδιαίτερο βάρος στη σχέση των ανθρώπων με τα υλικά κατάλοιπα του παρελθόντος και αναζητούν τρόπους ουσιαστικότερης επαφής του κοινού με την πολιτιστική κληρονομιά, από το επίπεδο της ανασκαφής έως εκείνο της δημόσιας παρουσίασης και της διαχείρισης των αρχαιολογικών χώρων.
19 Φεβρουαρίου 2015
 

Συζήτηση με θέμα «Πολιτιστικές Διαδρομές»
Στο πλαίσιο της συνεργασίας που αναπτύσσει το σωματείο Διάζωμα με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2015 στην Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» συζήτηση με θέμα: «Πολιτιστικές Διαδρομές».
2 Φεβρουαρίου 2015
 

Σύνταξη και υπογραφή του Τεχνικού Δελτίου για το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Ανάδειξης του ευρύτερου χώρου του Ασκληπιείου της Επιδαύρου
Στόχος της πράξης είναι να αποκατασταθεί ο ευρύτερος περιβάλλον χώρος του μνημειακού συγκροτήματος του Ασκληπιείου της Επιδαύρου, που διαθέτει αυθεντική υπόσταση και η προσφορά στους επισκέπτες μιας μοναδικής εμπειρίας: να γνωρίσουν και να βιώσουν το τι ήταν και πώς λειτουργούσε το Ασκληπιείο κατά την Αρχαιότητα, πώς η θρησκευτική λατρεία και τα στοιχεία της φύσης (θέση, κλίμα, χλωρίδα, πανίδα, νερό, ως βασικός παράγων ίασης) συνδυάστηκαν με την ανακάλυψη της ιατρικής επιστήμης.
23 Ιανουαρίου 2015
 

Ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου «ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ», όπου συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι μελέτες σχεδιασμού της Διαδρομής Πελοποννήσου και του Ασκληπιείου
Με την υπ’ αριθμόν ΑΔΑ: 7ΑΥΕΦ-41Ι απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας - Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων – Ε.Σ.Π.Α. εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) 2014 μεταξύ άλλων έργων του Υπουργείου Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής το έργο «ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» με ύψος χρηματοδότησης τις 160.000 ευρώ.
23 Ιανουαρίου 2015
 

Επίσκεψη του προέδρου του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», κου Σταύρου Μπένου στην Ολυμπία για το «Πρόγραμμα Πολιτιστική διαδρομή στους αρχαιολογικούς χώρους που βρίσκονται κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού.»
Τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015 ο πρόεδρος του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», κ. Σταύρος Μπένος, συνοδευόμενος από τον κο Χαράλαμπο Καφύρα, πρώην Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, ο οποίος είναι ιδρυτικό μέλος του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» και τους κ.κ. Νίκο Παππά και Δημήτρη Καλουδιώτη, μέλη του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», επισκέφθηκε την αρχαία Ολυμπία και τον Πύργο, όπου συναντήθηκε με τους Τοπικούς Φορείς με θέμα το σχεδιασμό και την υλοποίηση Προγράμματος Πολιτιστικής Διαδρομής, η οποία θα έχει ως επίκεντρό της τους αρχαιολογικούς χώρους που βρίσκονται κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού.
21 Ιανουαρίου 2015
 

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»
Την Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» η πρώτη για το νέο έτος συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβούλιου του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ». Μετά το πέρας του συμβουλίου ακολούθησε η καθιερωμένη κοπή της πίτας μας, στην οποία παραβρέθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής, τα στελέχη και οι φίλοι του σωματείου.
14 Ιανουαρίου 2015
 

MEGARON PLUS - «Πολιτιστικές Διαδρομές» Συζήτηση
Η πολιτιστική διαδρομή είναι ένα επώνυμο τουριστικό προϊόν, το οποίο διαμορφώνεται με βάση ένα συγκεκριμένο συνεκτικό στοιχείο και έχει ως στόχο να αποτελέσει κινητήριο μοχλό για τη βιώσιμη ανάπτυξη της συγκεκριμένης περιοχής (κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά).
12 Ιανουαρίου 2015
 

Ανασκαφική έρευνα, τοπογραφική και αρχιτεκτονική αποτύπωση του αρχαίου θεάτρου της Πλατιάνας
Στο πλαίσιο του ετήσιου πολυσχιδούς έργου της η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας πραγματοποίησε κατά το απελθόν έτος 2014, μεταξύ άλλων, σημαντική επιστημονική συνεργασία στην αρχαία ακρόπολη της Πλατιάνας.
9 Ιανουαρίου 2015
 

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

 

*

Ορισμένες από τις παραπάνω καταχωρήσεις ενδέχεται να κατευθύνουν σε εξωτερικά αρχεία τύπου PDF.
Για να μπορέσετε να δείτε αυτά τα αρχεία θα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο στο σύστημά σας τον Adobe Acrobat Reader, τον οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε από τη διεύθυνση:
http://get.adobe.com/reader

 

 
 

 
     


Αρχή ^

  Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ
Μπουμπουλίνας 30 (1ος όροφος), Τ.Κ.: 106 82, Αθήνα,

Τηλ.: 210.82.54.256,
Fax: 210.82.54.258
Διάζωμα - Web: www.diazoma.gr, E-mail: info@diazoma.gr
Copyright © 2008 - .
 
Facebook page
Twitter
YouTube channel
YouTube tv

NewsLetter

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας

Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού