ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ

Μία συμβολή του Διαζώματος στον Πολιτιστικό Τουρισμό.
 

ΜΕΛΕΤΗ ΥΠΟΒΑΘΡΟΥ: ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΟΥΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Το σωματείο Διάζωμα ανέθεσε στην Τόπος Συμβουλευτική την εκπόνηση μελέτης με αντικείμενο τα πιθανολογούμενα έσοδα της Πολιτιστικής Διαδρομής στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου.
26 Απριλίου 2016

 

Έναρξη των έργων «Βασικές Υποδομές και Εργασίες Αποκατάστασης και ανάδειξης Αρχαίου Θεάτρου Γιτάνων (Α΄ Φάση)» και «Συντήρηση, Αποκατάσταση, Ανάδειξη του Θεάτρου και των άλλων Μνημείων του Ιερού της Δωδώνης (Α΄ Φάση)»
Οι επιμέρους δράσεις και τα έργα που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα της «Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», το οποίο συνιστά πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε.), στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (Π.Ε.Π.) Ηπείρου 2014 - 2020, άρχισαν ήδη να υλοποιούνται.
3 Νοεμβρίου 2015

 
 

Ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου»
Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι ανοιχτές προκλήσεις για το καινοτόμο πρόγραμμα «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου»...
23 Δεκεμβρίου 2013
 
 

Πολιτιστική διαδρομή αρχαίων θεάτρων στην Ήπειρο
Αθήνα, 17 Σεπτεμβρίου 2013

Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου
ΣΤ' Γενική Συνέλευση του Σωματείου "ΔΙΑΖΩΜΑ", Ελένη Ρόκκου - Προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Ηπείρου
Πρέβεζα 22 Σεπτεμβρίου 2012

Η πρόταση του Διαζώματος για την δημιουργία μιας πολιτιστικής διαδρομής στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου
Θα αποτελεί ένα πρότυπο τουριστικό προϊόν αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά...
3 Δεκεμβρίου 2013
 

 

Εκπονήθηκαν οι χορηγικοί φάκελοι των θεάτρων Νικόπολης και Κασσώπης
Το τελευταίο διάστημα είναι σε εξέλιξη ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του πρώτου πιλοτικού προγράμματος Πολιτιστικής Διαδρομής, το οποίο θα έχει ως συνεκτικό στοιχείο τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου...
18 Δεκεμβρίου 2014
 

Το ιστορικό της Διαδρομής

 

Ενίσχυση του «κουμπαρά» του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης από το ταξιδιωτικό γραφείο 'SOMEWHERE WE KNOW'
Το ταξιδιωτικό γραφείο “SOMEWHERE WE KNOW”, το οποίο διοργανώνει την Πολιτιστική Διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου – ένα τετραήμερο ταξίδι πολιτισμού και εμπειρίας – διέθεσε, όπως είχε από την αρχή υποσχεθεί, το 5% των εσόδων του ταξιδιού αυτού και συγκεκριμένα το ποσό των 220 ευρώ στον «κουμπαρά» (ηλεκτρονικό τραπεζικό λογαριασμό) του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης.
26 Αυγούστου 2015
 
 

Στα αρχαία θέατρα ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Μία ανοιξιάτικη περιήγηση με πολλή ιστορία, όμορφη φύση και δραστηριότητες, την οποία σχεδίασε το σωματείο Διάζωμα και υλοποίησε με επιτυχία το ταξιδιωτικό γραφείο somewhere we know.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - ΤΑΞΙΔΙΑ
Συντάκτης: Βασιλική Κεραστά
17 Μαΐου 2015
 
 

Ένταξη πρώτων έργων του Προγράμματος - Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα
Με αποφάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εντάχθηκαν δύο πράξεις "ως υποψήφια έργα για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020", που έχουν προγραμματιστεί στο πλαίσιο του Πιλοτικού Προγράμματος "Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου".
ΤΑ ΜΑΝΤΕΙΩΤΙΚΑ
Αρ. φύλλου 48
Ιανουάριος - Φεβρουάριος - Μάρτιος 2015
 
 

Μέλι με σφραγίδα Ασκληπιού! Σχέδιο για πώληση τοπικών προϊόντων σε πωλητήρια πολιτιστικών διαδρομών σε Ήπειρο - Πελοπόννησο.
Δύο χιλιάδες τριακόσια χρόνια Ιστορίας απλωμένα σε 344 χιλιόμετρα της Ηπείρου ή, πιο απλά, οκτώ χώροι θέασης και πέντε αρχαιολογικοί χώροι θέσης και πέντε αρχαιολογικοί χώροι κόβουν το νήμα.
ΤΑ ΝΕΑ
Ρεπορτάζ: Μαίρη Αδαμοπούλου
21 Απριλίου 2015
 
 

"Λίφτινγκ" στο αρχαίο θέατρο Νικόπολης, από το σωματείο "Διάζωμα"
Χορηγικός φάκελος για το σημαντικό μνημείο, σύντομα δράσεις και για άλλους χώρους στην Ήπειρο.
ΕΘΝΟΣ
21 Απριλίου 2015
 
 

Δύο έργα για την Ήπειρο εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ με την αρωγή του Διαζώματος. Δίνουν νέα ζωή στα αρχαία θέατρα.
Δεν παίρνει λεφτά από το κράτος. Το αντίθετο συμβαίνει. Γεμίζει "κουμπαράδες" για τη σωτηρία των αρχαίων θεάτρων. Χάρη στη συμβολή και το "Διαζώματος", του ωματείου που ίδρυσε ο Σταύρος Μπένος, τα δύο πρώτα έργα πολιτισμού εντάχθηκαν στο νέο ΕΣΠΑ. Αποτελούν υποέργα της φιλόδοξης πολιτιστικής που θα "χτιστεί" στην Ήπειρο, συνολικού μήκους 344 χιλιομέτρων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
Συντάκτης: Αντώνης Καρατζαφέρης
21 Απριλίου 2015
 

Ένταξη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Π.Ε.Π.) Ηπείρου των δύο πρώτων έργων της Πολιτιστικής Διαδρομής.
Εντάχθηκαν στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Π.Ε.Π.) Ηπείρου, τα δύο πρώτα έργα, που αφορούν στην Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου.
20 Απριλίου 2015
 
 

Στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου
Πολιτιστική διαδρομή με το σωματείο "Διάζωμα" διοργανώνει η "somewhere we know" στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου, που θα διεξαχθεί 1-4 Μαϊου 2015.
Αγγελιοφόρος Κυριακής
5 Απριλίου 2015
 
 

Το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα είναι το Πρώτο Σχολείο που επισκέπτεται την Ήπειρο με αφορμή την πιλοτική Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων.
Oι μαθητές του 10ου Γυμνασίου Γέρακα έφτασαν στην Πρέβεζα, όπου τους υποδέχθηκαν στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας. Σήμερα επισκέπτονται το αρχαίο Θέατρο και το Ωδείο της Νικόπολης, στη συνέχεια το αρχαίο Θέατρο της Κασσώπης και το Μνημείο του Ζαλόγγου.
epirusgate.blogspot.gr
3
Απριλίου 2015
 

Πολιτιστική διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου με το σωματείο Διάζωμα
Αθήνα, 17 Μαρτίου 2015 - Η somewhere we know διοργανώνει δύο τετραήμερες εκδρομές στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου, που θα διεξαχθούν 1-4 Μαϊου και 29 Μαϊου-1η Ιουνίου 2015 σε συνεργασία με το σωματείο Διάζωμα.
30
Μαρτίου 2015
 

Συζήτηση με θέμα «Πολιτιστικές Διαδρομές»
Στο πλαίσιο της συνεργασίας που αναπτύσσει το σωματείο Διάζωμα με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2015 στην Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» συζήτηση με θέμα: «Πολιτιστικές Διαδρομές».
2 Φεβρουαρίου 2015
 

Αρχαιολογικός χώρος - Τοπική κοινωνία
Τρίμηνη περιοδική έκδοση "ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΜΑΝΤΕΙΟΥ"
Οκτώβριος-Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2013
 

Η Ήπειρος, πυλώνας νέας εποχής
Σημαντικές προτάσεις με πρακτικό αντίκρισμα και ώριμα σχέδια ανάπτυξης παρουσιάστηκαν στην Ηπειρο, στη διάρκεια της τετραήμερης εξόρμησης του «Διαζώματος»...
Ιστότοπος "KATHIMERINI.gr", Νίκος Βατόπουλος, 24 Σεπτεμβρίου 2013
 


 

 

Το σπουδαίο Διάζωμα μας καλεί στο Μέγαρο
Tο «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το Megaron Plus διοργανώνουν μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέμα: «Πολιτιστικές Διαδρομές». Τι είναι η πολιτιστική διαδρομή; Είναι ένα επώνυμο τουριστικό προϊόν, το οποίο διαμορφώνεται με βάση ένα συγκεκριμένο συνεκτικό στοιχείο και έχει ως στόχο να αποτελέσει κινητήριο μοχλό για τη βιώσιμη ανάπτυξη της συγκεκριμένης περιοχής (κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά).
iefimerida.gr
15
Ιανουαρίου 2015
 

MEGARON PLUS - «Πολιτιστικές Διαδρομές» Συζήτηση
Η πολιτιστική διαδρομή είναι ένα επώνυμο τουριστικό προϊόν, το οποίο διαμορφώνεται με βάση ένα συγκεκριμένο συνεκτικό στοιχείο και έχει ως στόχο να αποτελέσει κινητήριο μοχλό για τη βιώσιμη ανάπτυξη της συγκεκριμένης περιοχής (κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά).
12 Ιανουαρίου 2015
 
 

Το πολιτιστικό απόθεμα της Δωδωναίας κοιλάδας. Ένας ανεκτίμητος παγκόσμιος θησαυρός στην περιοχή μας.
Τεράστιες είναι οι προσδοκίες για το χώρο, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, από το ενταγμένο στο Σ.Ε. (νέο ΕΣΠΑ) καινοτόμο πρόγραμμα: "Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία θέατρα της Ηπείρου"- που υπήρξε μια εμπνευσμένη πρόταση του προέδρου του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ κ Σταύρου Μπένου- και το οποίο θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου.
Τα Μαντειώτικα
Οκτώβριος - Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2014
 
 

€37,3 εκατ. για τη δικτύωση αρχαίων θεάτρων
Πολύ έντονο είναι και το πολιτιστικό στοιχείο, το οποίο αναδεικνύεται με μια σειρά έργων, όπως η αναστήλωση πέντε αρχαίων θεάτρων της Περιφέρειας Ηπείρου, Δωδώνης...
ΤΟ ΒΗΜΑ
Ανάπτυξη
14 Σεπτεμβρίου 2014

 
 

Συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη με τον κ. Σταύρο Μπένο
Την υπουργό Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφτηκε σήμερα στο υπουργείο ο πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης «ΔΙΑΖΩΜΑ» κ. Σταύρος Μπένος...
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού
10 Σεπτεμβρίου 2014

 
 

Παράδειγμα για τη χώρα οι «Πολιτιστικές Διαδρομές»
Με τον κ. Σταύρο Μπένο, Πρόεδρο του «Διαζώματος», συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστας Τασούλας και συζήτησαν...
EPIRUSPOST.gr
1 Σεπτεμβρίου 2014

 
 

Με τους προβολείς στραμμένους στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου
Πρέπει υπερβάλλοντας εαυτούς να το φέρουμε σε πέρας, δήλωσε ο Στ. Μπένος για το έργο της ενοποίησης. Στο επίκεντρο ημερίδας η διαχρονική Δωδώνη.
Εφημερίδα "ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ"
11 Μαρτίου 2014

 
 

ΣΤ. ΜΠΕΝΟΣ: Πρέπει να υπερβάλλουμε εαυτούς για την ανάδειξη της Δωδώνης
Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του αρχαίου Θεάτρου και του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης συζητήθηκαν το Σάββατο, στο πλαίσιο ενημερωτικής ημερίδας...
Εφημερίδα "ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ"
11 Μαρτίου 2014

 

Προένταξη στο νέο ΕΣΠΑ του πιλοτικού προγράμματος «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», προϋπολογισμού 37,302 εκ. ευρώ
Μια από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που έχει σχεδιάσει η Περιφέρεια Ηπείρου, για βιώσιμη ανάπτυξη στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες με επίκεντρο τα μνημεία, αρχίζει να υλοποιείται...

19 Δεκεμβρίου 2013
 

Νέα ζωή στα Αρχαία Θέατρα
Εκεί όπου ο περιηγητής σήμερα βλέπει ερείπια, οι άνθρωποι του "Διαζώματος" βλέπουν πιθανά χρυσωρυχεία. Ένα οδοιπορικό στην Ήπειρο, μία από τις φτωχότερες περιοχές της Ευρώπης, ανέδειξε την προσπάθειά τους να εντάξουν τα αρχαία θέατρα στο σήμερα και να τα μετατρέψουν σε μοχλούς ανάπτυξης...
Εφημερίδα "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", Ένθετο "Κ"
Του Νίκου Βατόπουλου, Φωτογραφίες: Φώτης Καζάζης
Σεπτέμβριος 2013
 

Ο δρόμος της ιστορίας...
Τα μνημεία της Ηπείρου είναι ξακουστά. Σε λίγο θα είναι και... επώνυμα. Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία branding της διαδρομής που ενώνει τα αρχαία θέατρα Δωδώνης, Νικόπολης, Κασσώπης, Αμβρακίας και Γιτάνων, με πρωτοβουλία του «Διαζώματος». Ενώ ετοιμάζεται προς ένταξη στο ΕΣΠΑ πρόγραμμα «ζεύξης» των σύγχρονων υποδομών με τους αρχαιολογικούς τόπους της ηπειρωτικής γης...
Περιοδικό "ΓΕΩΔΡΟΜΙΟ"
Της Αλεξάνδρας Ράπτη
Σεπτέμβριος 2013
 

Πολιτιστικές διαδρομές με βάση τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου
Στην πρόοδο που έχει σημειωθεί αναφορικά με το εγχείρημα των πολιτιστικών διαδρομών με βάση τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» κ. Στ. Μπένος σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στην Πρέβεζα με αφορμή την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης του Διαζώματος στην περιοχή μας...
Εφημερίδα "@PREVEZA", 11 Σεπτεμβρίου 2013
 

Συνέντευξη τύπου για την πορεία πολιτιστικής διαδρομής... στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου
Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν χθες το πρωί στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Πρέβεζας ο Αντιπεριφερειάρχης Στρ. Ιωάννου, ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής Νικόπολης Κων/νος Ζάχος, ο πρόεδρος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ Σταύρος Μπένος, ο προϊστάμενος της ΛΒ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων Γ. Ρήγινος, χορηγοί και εθελοντές...
Εφημερίδα "ΤΟΠΙΚΗ ΦΩΝΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ", 11 Σεπτεμβρίου 2013
 

Πολιτιστική Διαδρομή Αρχαίων Θεάτρων Ηπείρου: άρχισε η υλοποίηση
Με την ανάρτηση (05/09/2013) της προκήρυξης πρόχειρου διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου διαφημιστικής εταιρίας
...
Αθήνα, 6 Σεπτεμβρίου 2013
 

Μνημόνιο αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας ΔΙΑΖΩΜΑ – ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Μνημόνιο συνεργασίας επεγράφη ανάμεσα στο ΔΙΑΖΩΜΑ και τον Ε.Ο.Τ., σκοπός του οποίου είναι η δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, ώστε  να επιτευχθεί η προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας...
Αθήνα, 16 Απριλίου 2013
 

Επίσκεψη εργασίας στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου
Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τετραήμερη επίσκεψη εργασίας που πραγματοποίησαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», κ.κ. Σταύρος Μπένος και Πέτρος Θέμελης αντίστοιχα, στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου. Τους συνόδευσαν επίσης στο ταξίδι τους οι κ.κ. Χρήστος Λάζος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», Μπέτυ Χατζηνικολάου, Δημήτρης Καββαδίας και Νίκος Παππάς, μέλη του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ»...
Αθήνα, Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012
 

Επίσκεψη εργασίας στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου
Τετραήμερη επίσκεψη εργασίας από τις 20 έως και τις 23 Νοεμβρίου 2012 θα πραγματοποιήσουν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ κ.κ. Σταύρος Μπένος και Πέτρος Θέμελης στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου...
Αθήνα, Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012
 

Επίσκεψη εργασίας του προέδρου του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» στα αρχαία θέατρα Δωδώνης και Γιτάνων
Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 ο πρόεδρος του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», κος Σταύρος Μπένος, πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας σε δύο πολύ σημαντικά αρχαία θέατρα της Ηπείρου...
Αθήνα, Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012
 

ΠΡΕΒΕΖΑ-Συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του "Διαζώματος"
Πρόταση στο ΕΣΠΑ πουθα συνδέσει τους αρχαιολογικούς χώρους της Δωδώνης της Γιτάνης, της Νικόπολης, της Κασσώπης και της Αμβρακίας...
Ιστότοπος "EPIRUSGATE.BLOGSPOT.gr", 23 Σεπτεμβρίου 2013
 

Πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου
Πρωτοβουλία του σωματείου «Διάζωμα» για την ανάδειξη των μνημείων...
ΤΟ ΒΗΜΑ Πολιτισμός, 5 Φεβρουαρίου 2013
 

Σωματείο Διάζωμα
 

 

 

 
 

 
     


Αρχή ^

  Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ
Μπουμπουλίνας 30 (1ος όροφος), Τ.Κ.: 106 82, Αθήνα,

Τηλ.: 210.82.54.256,
Fax: 210.82.54.258
Διάζωμα - Web: www.diazoma.gr, E-mail: info@diazoma.gr
Copyright © 2008 - .
 
Facebook page
Twitter
YouTube channel
YouTube tv

NewsLetter

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας

Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού