Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα


Αγαπητοί/ές εκπαιδευτικοί

Καλωσορίσατε στο «Διάζωμα», την Κίνηση Πολιτών για την ανάδειξη των αρχαίων χώρων θέασης και ακρόασης, την εξεύρεση πόρων για την αποκατάστασή τους και την ένταξή τους στην καθημερινότητά μας.

Ο χώρος αυτός δημιουργήθηκε:

  • για να σας ενημερώσει σχετικά με την υλοποίηση της δράσης «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα», η οποία σχεδιάστηκε από το «Διάζωμα» και επαναλαμβάνεται για τρίτη σχολική χρονιά έχοντας την έγκριση της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (βλ. έγγραφο)

  • για να φιλοξενήσει το παραγόμενο υλικό της δράσης σας

Η δράση ξεκινά από τη στιγμή που θα επιλέξετε το θέατρο από τον προτεινόμενο κατάλογο χώρων θέασης και ακρόασης (βλ. κατάλογο) και συγκροτήσετε την ομάδα των μαθητών/τριών σας.

Για τη δράση σας ενημερώνετε τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου σας και τον/την Υπεύθυνο Πολιτιστικών Θεμάτων ή τον/την Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Από την ιστοσελίδα του Διαζώματος, όπου βρίσκεστε, μπορείτε να αντλήσετε πλούσιο υποστηρικτικό υλικό. Ενδεικτικά αναφέρονται οι ενότητες: «Αρχαία Θέατρα», «eΒιβλιοθήκη», «Υιοθετήστε ένα αρχαίο θέατρο», «Πρόοδος εργασιών», «Εκπαιδευτικά».Στην ενότητα «Εκπαιδευτικά» καθώς και στο πεδίο «Μαθητές ξεναγοί στα αρχαία θέατρα» μπορείτε να δείτε τις δημιουργίες των σχολείων που συμμετείχαν στη δράση τις σχολικές χρονιές 2014-2015 και 2015-2016 και να εμπνευστείτε. Πλούσιο υλικό σας προσφέρει και ο εκπαιδευτικός φάκελος του Υπουργείου Πολιτισμού με τίτλο «Αρχαίο θέατρο στον κύκλο του χρόνου» που έχει αποσταλεί στις κατά τόπους διευθύνσεις της Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης και έχει αναρτηθεί στον κόμβο του Υπουργείου Πολιτισμού:«www.ancienttheater.culture.gr.

Στον κατάλογο από τον οποίο επιλέγετε το αρχαίο θέατρο για να υλοποιήσετε τη δράση μπορείτε να ενημερωθείτε και για την Εφορεία Αρχαιοτήτων στην περιοχή ευθύνης της οποίας ανήκει το αρχαίο θέατρο. Μπορείτε να καλείτε στον αριθμό τηλεφώνου ή στην ιστοσελίδα τα οποία δίνονται, προκειμένου να σας δοθούν η άδεια επίσκεψης στον αρχαιολογικό χώρο καθώς επίσης η άδεια ανάρτησης φωτογραφιών ή βιντεοσκόπησης.

Το Διάζωμα θα αναρτά στον χώρο αυτό το υλικό από τις φάσεις υλοποίησης της δράσης που έχει αναλάβει το σχολείο σας καθώς και το τελικό προϊόν. Χαρά μας θα είναι η σελίδα αυτή να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.  

Για περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με τη συνεργάτιδα του Διαζώματος, κ. Μαίρη Μπελογιάννη, φιλόλογο, δρ. αρχαιολόγο, στα τηλέφωνα: 6945-851474, 210-6518409 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: margofiv@otenet.gr.

 

 

 

Σχετικά με το σχολικό έτος 2016-2017


To 10ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Κρήτης, συμμετέχοντας στα εκπαιδευτικά προγράμματα του «Διαζώματος», υιοθέτησε το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου στο πλαίσιο της δράσης: «Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα».
Συγκεκριμένα 25 μαθητές από την Α΄τάξη (τμήματα Α1 και Α2), ανέλαβαν να εκπονήσουν ομαδικές εργασίες σχετικά με την ιστορία του θεάτρου,
5 Μαΐου 2017

 

Ταξίδι στην ιστορία του θεάτρου, παρέα με την ΙΚΕΑ, μέσα από ένα μαγικό μπαούλο!
Η ΙΚΕΑ, εταιρεία του Ομίλου FOURLIS, με οδηγό την αγάπη της για το θέατρο, δίνει την ευκαιρία στους μικρούς και μεγάλους φίλους της να απολαύσουν μια ψυχαγωγική, διαδραστική αλλά κυρίως εκπαιδευτική παράσταση το «Ένα μπαούλο Θέατρο» από την Κοιν.Σ.Επ. «πράματα & θάματα», σε συνεργασία με το «ΔΙΑΖΩΜΑ».
20 Απριλίου 2017

 

Το ΓΕ.Λ. Αμαρύνθου στο αρχαίο θέατρο Ερέτριας, στο δικό του θέατρο
Στο πλαίσιο σχολικής δράσης και σε συνεργασία με το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το πρόγραμμα αυτού με τίτλο «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων.
10 Aπριλίου 2017

 

Επισκέψεις 18 σχολείων της Περιφέρειας Ηπείρου στην αρχαία Κασσώπη
Την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα δωρεάν επισκέψεων - ξεναγήσεων των μαθητών 18 σχολείων της Περιφέρειας Ηπείρου στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης.
31 Μαρτίου 2017

 

Το Διάζωμα . στα θρανία του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος-Pierce
Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 ο πρόεδρος του Διαζώματος, κ. Σταύρος Μπένος, η υπεύθυνη για τα εκπαιδευτικά προγράμματα κ. Μαίρη Μπελογιάννη και ο υπεύθυνος πολυμεσικών εφαρμογών κ. Ευδόκιμος Φρέγκογλου είχαν τη μεγάλη χαρά να βρεθούν ανάμεσα σε μαθητές και μαθήτριες καθώς και στους καθηγητές του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος-Pierce, προσκεκλημένοι του Ομίλου Ψυχολογίας και του Ομίλου Unesco.
24 Μαρτίου 2017

 

Ξενάγηση στο θέατρο της αρχαίας Απτέρας από το γυμνάσιο Βάμου
Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 οι μαθητές της Γ' τάξης του Γυμνασίου Βάμου ανηφόρησαν στο λόφο του Παλαιόκαστρου και βρέθηκαν στην καρδιά της αρχαίας Απτέρας.
1 Μαρτίου 2017

 

Πολιτιστική Επιχείρηση από το Β' Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού
Οι μαθητές της Β΄ τάξης Λυκείου του Β΄Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού, κατά το σχολικό έτος 2015-16, σύστησαν την Εικονική Πολιτιστική Επιχείρηση «EPEIKON» και δημιούργησαν το προϊόν «APPOLLO».
13 Φεβρουαρίου 2017

 

Απονομή Ευρωπαϊκής Ετικέτας Ποιότητας στο 1ο Γυμνάσιο Γέρακα
Οι ετικέτες ποιότητας απονεμήθηκαν στους μαθητές του 1ο Γυμνασίου Γέρακα στην εκδήλωση πολιτισμού που οργανώθηκε με τίτλο "Αρχαία θέατρα: δράσεις καi συνέργειες" στο χώρο του σχολείου στις 2 Νοεμβρίου 2016.
12 Φεβρουαρίου 2017

 

Το 5ο Γυμνάσιο Γαλατσίου υιοθετεί το θέατρο του Αμφιαρείου Ωρωπού
Εμπνεόμενοι από το πρόγραμμα του Διαζώματος «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στο αρχαίο θέατρο», δύο από τα τμήματα της Γ' τάξης του 5ου Γυμνασίου Γαλατσίου επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο του Αμφιαρείου Ωρωπού στις 3/11/2016.
12 Δεκεμβρίου 2016

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ
Της ΣΤ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού σχολείου Καναλακίου
12 Δεκεμβρίου 2016

 

«Του κύκλου τα γυρίσματα» από το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν
Με πολύ μεγάλη επιτυχία οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας έδωσαν μια συγκινητικά ωραία μουσικοθεατρική παράσταση, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου , στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, στο υπόγειο, επί της οδού Πεσμαζόγλου 5.
22 Νοεμβρίου 2016

 

Μαθητική Θεατρική παράσταση στο Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν - Υπόγειο
Μια ξεχωριστή ενέργεια ενίσχυσης της δράσης #MyKassopi θα πραγματοποιηθεί από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας.
22 Νοεμβρίου 2016

 

Εκδήλωση πολιτισμού με τίτλο: «Αρχαία θέατρα: Δράσεις και Συνέργεις» από το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα
Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016, στις 7:30μ.μ., στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Γέρακα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση πολιτισμού με τίτλο «Αρχαία θέατρα: δράσεις και συνέργειες», υπό την αιγίδα του Δήμου Παλλήνης και της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Αν. Αττικής.
5 Δεκεμβρίου 2016

 

Οι μαθητές του Γυμνασίου Βάμου σε συνεργασία με τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Χανίων υιοθετούν το αρχαίο θέατρο της Απτέρας
Η Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 ήταν μια ξεχωριστή ημέρα για το σχολείο μας και για όλους τους καθηγητές που συμμετείχαν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο στην εκδήλωση για την υιοθεσία του Θεάτρου της Αρχαίας Απτέρας.
20 Νοεμβρίου 2016

 

Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Χανίων και του Γυμνασίου Βάμου υιοθετούν το αρχαίο θέατρο της Απτέρας
Ήταν πραγματικά καλή τύχη, η συνεργασία μας με το Γυμνάσιο Βάμου. Ένα εξαιρετικό σχολείο με υπέροχα παιδιά και χαρισματικούς εκπαιδευτικούς. Μια συνεργασία που μας έκανε όλους καλύτερους.
20 Νοεμβρίου 2016

 

Το Διάζωμα στην ραδιοφωνική εκπομπή "Πορτοκαλί Αερόστατο"
Η κα Μαίρη Μπελογιάννη υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων Διαζώματος μας αναλύει τη δράση "Μαθητές ξεναγοί στα αρχαία Θέατρα"
Στο κόκκινο 105.5
1 Νοεμβρίου 2016

 

Απονομή Εθνικής Ετικέτας Ποιότητας στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας
To 4o Γυμνάσιο Πρέβεζας τιμήθηκε με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας (National Quality Label) από την ΕΥΥ (Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης) etwinning για το eTwinning έργο "Shared treasures: Let's adopt and cherish our ancient theatres", που υλοποίησαν στο πλαίσιο του μαθήματος του Project και της Τοπικής Ιστορίας κατά το σχολικό έτος 2015-16, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Γ΄ τάξης.
17 Οκτωβρίου 2016

 

Εθνική Ετικέτα Ποιότητας eTwinning στο Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων
Εθνική Ετικέτα Ποιότητας (National Quality Label) για το eTwinning έργο "Shared treasures: Let's adopt and cherish our ancient theatres", που υλοποίησαν στο πλαίσιο του μαθήματος των Αγγλικών κατά το σχολικό έτος 2015-16, απενεμήθη στους μαθητές και σε εκπαιδευτικούς της Γ΄ τάξης του Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων από την ΕΥΥ (Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης) etwinning.
17 Οκτωβρίου 2016

 

 

Σχετικά με το σχολικό έτος 2015-2016


Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων από μαθητές. Η ώρα του απολογισμού.
Τα σχολεία ανταποκρίθηκαν με θέρμη και αυτή τη σχολική χρονιά 2015-2016 στη δράση «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων.
26 Σεπτεμβρίου 2016

 

«Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Χανίων μας ξεναγούν στο αρχαίο θέατρο της Απτέρας».
Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «οι μαθητές μας ξεναγούν στα αρχαία θέατρα» και του αντίστοιχου πανελλήνιου διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους δημιουργήσαμε την δικιά μας ταινία.
26 Σεπτεμβρίου 2016

 

Μαθητές του 1ου Γυμνασίου Παραλίας Πατρών υιοθετούν το Ρωμαϊκό Στάδιο της Πάτρας
Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Παραλίας Πατρών στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων -Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα», που εκπόνησαν οι πολιτιστικές ομάδες τις σχολικές χρονιές 2014-2015 και 2015-2016, έζησαν μία πρωτόγνωρη εμπειρία υιοθετώντας το Ρωμαϊκό Στάδιο της Πάτρας στις 12-5-2015.
25 Σεπτεμβρίου 2016

 

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βαγιονιάς Ηρακλείου Κρήτης «υιοθετούν» την αρχαία Γόρτυνα
Η ταινία με τον τίτλο «Η πέτρινη κόρη» πραγματεύεται έναν τοπικό μύθο της αρχαίας Γόρτυνας και δημιουργήθηκε από τους μαθητές και τους δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου Βαγιονιάς.
20 Σεπτέμβριου 2016

 

Tα αρχαία ελληνικά θέατρα: Παρουσίαση στα γαλλικά από μαθητές του Βαρβακείου Προτύπου Γυμνασίου
Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Βαρβακείου Προτύπου Γυμνασίου στο πλαίσιο του μαθήματος των γαλλικών ανέλαβαν να εκπονήσουν ομαδοσυνεργατικές εργασίες παρουσίασης των αρχαίων ελληνικών θεάτρων.
22 Σεπτεμβρίου 2016

 

Το 6ο ΓΕΛ Ιλίου υιοθετεί το Αρχαίο Θέατρο του Θορικού
Στο χώρο του αρχαίου θεάτρου πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες τις οποίες είχε προετοιμάσει ομάδα μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας στο πλαίσιο της δράσης «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγοί στα αρχαία θέατρα».
22 Σεπτεμβρίου 2016

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών του 4ου Γυμνασίου Γλυφάδας στη Ν. κλιτύ της Ακροπόλεως , στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος για το «Αρχαίο θέατρο»
Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, στο πλαίσιο ενός εκπαιδευτικού προγράμματος που πραγματοποίησε στο σχολείο η διευθύντρια κ. Δέσποινα Παπαγεωργίου με θέμα το « Αρχαίο θέατρο » , περιηγήθηκαν στις 6-4-2016 στον αρχαιολογικό χώρο της Ν. κλιτύος της Ακροπόλεως.
25 Αυγούστου 2016

 

Το 1ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας υιοθετεί το αρχαίο θέατρο της Ήλιδας
Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης με την καθοδήγηση του Διευθυντή του σχολείου και των εκπαιδευτικών, συγκέντρωσαν και επεξεργάστηκαν σχετικό υλικό, επισκέφτηκαν και γνώρισαν το αρχαίο θέατρο, τον περιβάλλοντα Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο.
29 Ιουλίου 2016

 

Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρουσώνα Ηρακλείου Κρήτης μας ξεναγούν στην αρχαία Γόρτυνα
Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρουσώνα Ηρακλείου Κρήτης πήραν μέρος στην εκπαιδευτική δράση: «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων.
20 Ιουλίου 2016

 

Οι μαθητές της θεατρικής ομάδας «7ο επί σκηνής» του 7ου Γυμνασίου Βόλου υιοθετούν το αρχαίο θέατρο της Δημητριάδας
Η θεατρική ομάδα του 7ου Γυμνασίου Βόλου τη σχολική χρονιά 2014-2015 ασχολήθηκε με το έργο του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» , το οποίο μάλιστα επιλέχτηκε και παρουσιάστηκε στο 4ο Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη τον Απρίλιο του 2015.
15 Ioυλίου 2016

 

Διαγωνισμός - Οι μαθητές μας ξεναγούν στα Αρχαία Θέατρα.
Μια πρωτότυπη δράση με την ενεργό συμμετοχή μαθητών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων από όλη την Ελλάδα, υπό τον τίτλο «Οι μαθητές μας ξεναγούν στα αρχαία θέατρα», διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η ΕΡΤ και το Σωματείο «Διάζωμα».
9 Ιουλίου 2016

 

Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Μεσσήνης σε ρόλο ξεναγών των μαθητών που παρακολούθησαν το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην αρχαία Μεσσήνη.
Μαθητές της Γ' τάξης του 1ου Γυμνασίου Μεσσήνης είχαν την ευκαιρία κατά το τρέχον σχολικό έτος (2015-16) να συνεργαστούν μέσα στη δικτυακή πύλη του eTwinning με μαθητές του 1ου Γυμνασίου Γέρακα και του ICS "Palazzo-Salinari" του Montescaglioso (Ιταλία).
6 Ιουλίου 2016

 

Οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης γνωρίζουν το αρχαίο θέατρο μέσα από δημιουργικές εργασίες
Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος ''Γνωριμία με το αρχαίο θέατρο'' δημιουργήσαμε εργασίες, έτσι ώστε να κατανοήσουμε σε βάθος τη δομή του αρχαίου ελληνικού θεάτρου αλλά και να εργαστούμε περαιτέρω πάνω στο Γλωσσικό μάθημα της Ελένης του Ευριπίδη.
26 Ιουνίου 2016

 

Το 2ο Γυμνάσιο Κω υιοθετεί το Ρωμαϊκό Ωδείο Κω.
Η ομάδα του πολιτιστικού προγράμματος "Μαθητές ξεναγούν στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Κω" του 2ου Γυμνασίου Κω, σε συνεργασία με το σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ, ολοκλήρωσε τον κύκλο των εργασιών της, το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016, παρουσιάζοντας τη συνολική δράση της στην τοπική κοινωνία, στα πλαίσια του 1ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου και Μουσικής Δήμου Κω.
25 Ιουνίου 2016

 

Οι μαθητές της Ε' τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου και η δασκάλα τους υιοθέτησαν το Αρχαίο Θέατρο Ευωνύμου στον Άλιμο.
Τα εγκαίνια αυτής της δράσης πραγματοποίησαν οι μαθητές με τη δασκάλα τους Θάλεια Παπακωνσταντίνου την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016 στις 19.00 στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου.
24 Ιουνίου 2016 2016

 

Το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα συμπράττει με σχολεία από την Ελλάδα και την Ιταλία με επίκεντρο τα αρχαία θέατρα.
H σχολική χρονιά 2015-2016 ξεκίνησε με την πρωτοβουλία του σχολείου μας για μια δημιουργική σύμπραξη μεταξύ του 1ου Γυμνασίου Γέρακα Αττικής, του 1ου Γυμνασίου Μεσσήνης και του ICS Palazzo-Salinari di Montescaglioso στην Ιταλία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning με θέμα τα αρχαία θέατρα και τίτλο «The ancient theaters echo in their silence»

 

Το 2ο ΓΕΛ Καλαμάτας υιοθετεί το θέατρο της αρχαίας Μεσσήνης.
Το 2ο Λύκειο Καλαμάτας, κατά τη σχολική χρονιά 2015-2016 υιοθέτησε το Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

 

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αρχαίας Επιδαύρου υιοθετούν το μικρό της θέατρο
Στις 8/6/2016 οι μαθητές της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Σχολείου μας επισκέφθηκαν το μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου στο πλαίσιο της δράσης ''Υιοθετώ ένα θέατρο''.

 

Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Αγρινίου μας ξεναγούν στο αρχαίο θέατρο Στράτου.
Το 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου και οι καθηγητές Αδάμης Ευθύμιος και Γιοπάνου Ειρήνη, φιλόλογοι, ανέλαβαν την υλοποίηση της δράσης « Οι μαθητές μας ξεναγούν στα αρχαία θέατρα» επιλέγοντας το θέατρο της αρχαίας Στράτου.

 

Το 38ο Γυμνάσιο Αθηνών υιοθετεί το Αρχαίο Θέατρο της Μεσσήνης
Το σχολείο με απόφαση του Συλλόγου αποφάσισε να πραγματοποιήσει τη σχετική δράση «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» από τον Νοέμβριο του 2015 με την υιοθεσία του αρχαίου θεάτρου της Μεσσήνης.

 

Το 3ο Γυμνάσιο Βέροιας διοργάνωσε τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα στις 8-10 Απριλίου 2016.
Στην εκδρομή συμμετείχαν και οι μαθητές/τριες του πολιτιστικού προγράμματος «Μαθητές ξεναγούν μαθητές στο αρχαίο θέατρο του Διονύσου».

 

Το 4ο Γυμνάσιο Δράμας συνδέει το αρχαίο θέατρο με τη διονυσιακή λατρεία και τη δημιουργία του κρασιού
Κατά το σχολικό έτος 2015-2016 εκπονήθηκε στο 4ο Γυμνάσιο Δράμας το εκπαιδευτικό πολιτιστικό πρόγραμμα «Ιστορία μύθοι και παραδόσεις. για ένα ποτήρι κρασί», στο οποίο συμμετείχαν 45 μαθητές (12 αγόρια και 33 κορίτσια).

 

Το 10ο Γυμνάσιο Πειραιά στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου
Στις 3/4/2016 η θεατρική ομάδα του 10ου Γυμνασίου Πειραιά, στο πλαίσιο της δράσης "Μαθητές ξεναγοί στα αρχαία θέατρα", επισκέφτηκε το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

 

Το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας ξεναγεί και ενημερώνει το κοινό και τους γονείς σε συνεργασία με το Διάζωμα και την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας
Στο Αρχαίο Θέατρο Κασσώπης πραγματοποιήθηκε στις 17/4/2016 η δράση «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» και «Τα σχολεία υιοθετούν.

 

Οι μαθητές του Γυμνασίου Μούδρου υιοθετούν το αρχαίο θέατρο της Ηφαιστίας
Στις 19/4/2016 το Γυμνάσιο Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης» ξενάγησε και ξεναγήθηκε στο αρχαίο θέατρο της Ηφαιστίας.

 

Ξενάγηση στο αρχαίο θέατρο της Ερέτριας από τους μαθητές του ΓΕΛ Ερέτριας.
Μια ομάδα μαθητών της Β τάξης του Λυκείου Ερέτριας είχε τη χαρά να συμμετάσχει στη δράση που πρότεινε η κίνηση πολιτών '' Διάζωμα '' με θέμα « Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων.

 

4ο Γυμνάσιο Κερατσινίου - Υιοθετήσαμε το Αρχαίο Θέατρο της Μεσσήνης και καλέσαμε τους συμμαθητές μας σε ξενάγηση και θεατρική παράσταση
Στις 8 Απριλίου 2016 οι μαθητές της γ' τάξης του 4ου Γυμνασίου Κερατσινίου ολοκλήρωσαν με μεγάλη επιτυχία τη Δράση Υιοθεσίας του Αρχαίου Θεάτρου της Μεσσήνης.

 

Οι μαθητές του Βαρβακείου Προτύπου Γυμνασίου υιοθετούν το αρχαίο θέατρο Αμφιαρείου Ωρωπού.
Ξεναγούν τους συμμαθητές τους, μαθητές από το Ειδικό Σχολείο Ηλιούπολης και μαθητές του 2ου Γυμνασίου Σκάλας Ωρωπού.

 

«Υιοθεσία αρχαίου θεάτρου Ερέτριας» από το Γυμνάσιο Ερέτριας
Κατά το σχολικό έτος 2015-2016 μαθητές της Β΄ Γυμνασίου εργάστηκαν στο πρόγραμμα «Υιοθεσία αρχαίου θεάτρου Ερέτριας».

 

Διεθνής Ημέρα Μνημείων
Δράση στα πλαίσια της Πολιτιστικής Διαδρομής της Ολυμπίας Οδού

 

Το 1ο ΓΕ.Λ. Κατερίνης στον αρχαιολογικό χώρο και το ελληνιστικό θέατρο του Δίου
Το 1ο ΓΕΛ Κατερίνης, με τις παιδαγωγικές ομάδες του κινηματογράφου και του θεάτρου, συμμετείχε στην εκπαιδευτική δράση υπό τον τίτλο: «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων: Οι μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα».

 

Το 3ο Γυμνάσιο Καβάλας υιοθετεί το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων.
Στις 17 Απριλίου 2016 και ώρα 19.30 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του 3ου Γυμνασίου Καβάλας «Υιοθετούμε το αρχαίο θέατρο της περιοχής μας» στο πλαίσιο του ομώνυμου πολιτιστικού προγράμματος που εκπονήθηκε κατά το σχολικό έτος 2015-2016 σε συνεργασία με το σωματείο «Διάζωμα».

 

Οι μαθητές της Δ' τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου ξεναγούν μαθητές στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου
Τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Θεάτρου, οι μαθητές/μαθήτριες της Δ' Δημοτικού του 5ου Δημοτικού Σχολείου επισκέφθηκαν το Θέατρο της Επιδαύρου για να παρουσιάσουν στους/στις μαθητές/τριες, την αρχιτεκτονική αλλά και τη χρήση του αρχαίου θεάτρου.

 

Το 1ο ΓΕΛ Φιλιππιάδας, χτίζει μια δυνατή παράδοση στην οργάνωση και στη συμμετοχή σε σπουδαίες εκδηλώσεις. Και δηλώνει με περηφάνια ότι «ήταν και εκεί».
Οι μαθητές μας παρουσίασαν μια μικρή παράσταση αφιερωμένη στον «σε κάθε μάχη ανίκητο» Έρωτα (Αντιγόνη του Σοφοκλή), που «χυμάει απ΄τα βουνά φυσομανώντας» (Σαπφώ) αναγκάζοντας το νέο ή τη νέα να ομολογεί με πόνο: «για σενα 'ναι εγεννήθηκε στον κόσμο το κορμί μου» (Ερωτόκριτος του Κορνάρου).

 

Οι μαθητές του τμήματος Γ3 του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας ξενάγησαν στον Αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης και στο θέατρό της (που έχουν υιοθετήσει ) τους συμμαθητές τους από το Αρσάκειο Ιωαννίνων.
Οι μαθητές του τμήματος Γ3 του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας υλοποιούν κατά το σχολικό έτος 2015-16 ένα συνεργατικό εκπαιδευτικό Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eTwinning με τίτλο «Ας υιοθετήσουμε ένα Αρχαίο Θέατρο».

 

Οι μαθητές της Γ' τάξης του Αρσακείου Γυμνασίου Πάτρας επισκέπτονται το ΔΙΑΖΩΜΑ.
Μια ευχάριστη συνάντηση είχαμε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 με τους μαθητές της Γ' γυμνασίου του Αρσακείου Πάτρας, οι οποίοι επισκέφθηκαν το «ΔΙΑΖΩΜΑ» μαζί με τους καθηγητές τους, κ.κ. Σπύρο Σκιαδαρέση και Βάσια Παναγοπούλου.

 

Μια όμορφη συνάντηση με αφορμή τη δράση «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα».
Η 5η Δεκεμβρίου 2015 ήταν μια ωραία μέρα για το «Διάζωμα». Πέντε φορείς, το Pierce - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, το 85ο Νηπιαγωγείο, η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, η «Ολυμπία Οδός Α.Ε.» και το «Διάζωμα» ένωσαν τις δυνάμεις τους και απέδειξαν στην πράξη αυτό που αποτελεί πεποίθηση στο «Διάζωμα»: την αξία και τη μαγεία των συνεργειών.
20 Ιανουαρίου 2016

 

Εκδήλωση με αφορμή τα 5 χρόνια συνεργασίας του Βαρβακείου Πρότυπου Γυμνασίου με την Κίνηση Πολιτών «Διάζωμα».
Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση στην Αίθουσα Εκδηλώσεων των Γενικών Αρχείων του Κράτους, με αφορμή τη συμπλήρωση 5 χρόνων συνεργασίας του Βαρβακείου Πρότυπου Γυμνασίου με την Κίνηση Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ».
23 Δεκεμβρίου 2015

 

Επανάληψη της δράσης - Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα»
Η Κίνηση Πολιτών «Διάζωμα», η οποία έχει ως σκοπό την ανάδειξη των αρχαίων χώρων θέασης και ακρόασης, την εξεύρεση πόρων για την αποκατάστασή τους και την ένταξή τους στην καθημερινότητά μας, προτείνει την δράση με θέμα  «Υιοθεσία  αρχαίων  θεάτρων.  Μαθητές  ξεναγούν  μαθητές  στα  αρχαία θέατρα», για το σχολικό έτος 2015-16.
14 Οκτωβρίου 2015

 

Πρόταση για ετήσια εκδήλωση με θέμα: «Από το Σχολείο στην Κοινωνία» στο πλαίσιο της δράσης: «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα».

Σχετικά με το σχολικό έτος 2014-2015

 

«Κοινωνικό Σχολείο» -Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα
Η Κίνηση Πολιτών «Διάζωμα» προκειμένου να ενθαρρύνει τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να γνωρίσουν, να αγκαλιάσουν και να προστατεύσουν τα αρχαία θέατρα, σχεδίασε και πρότεινε...
6 Νοεμβρίου 2014
 
 

«Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα»  Μια εκπαιδευτική δράση για ευφάνταστες δημιουργίες από τη συνάντηση μαθητών με την πολιτιστική μας κληρονομιά
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκπαιδευτική δράση: «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» για το σχολικό έτος 2014-2015. Η δράση αυτή που σχεδιάστηκε από το Διάζωμα για να ενταχθεί στον άξονα «Αισθητική Αγωγή στην Εκπαίδευση» του προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, απευθύνθηκε σε σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και είχε ως στόχο να ενθαρρύνει τους μαθητές να γνωρίσουν, να αγκαλιάσουν και να προστατεύσουν τα αρχαία θέατρα, αυτό το κορυφαίο επίτευγμα της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής, εκεί όπου συντελέστηκε η έκρηξη των δημοκρατικών θεσμών και άνθισε η πολιτιστική και πνευματική δημιουργία.
30 Ιουνίου 2015
 

Δράσεις σχολείων κατά το σχολικό έτος 2014-2015

4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης


Αρχαίο θέατρο Μαρώνειας
Η  Α΄ και η Β΄ τάξη  του 4ου Γυμνασίου Αλεξ/πολης  στις 3 Μαρτίου 2015 επισκέφθηκαν το αρχαίο θέατρο στη Μαρώνεια στο πλαίσιο της δράσης με θέμα: «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα». Μία μοναδική ευκαιρία να μάθουν για το αρχαίο θέατρο και να ευαισθητοποιηθούν για την ανάδειξη και προστασία του.
18
Μαρτίου 2015
 

Β' Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού


Το Β' Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού "υιοθέτησε" το Αρχαίο Θέατρο της Μακύνειας
Υπό την αιγίδα του καθηγητή κλασικής αρχαιολογίας, γενικού γραμματέα του Διαζώματος Β. Λαμπρινουδάκη
10 Ιουνίου 2015
 

Βαρβάκειο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο


Μαθητές - ξεναγοί στους χώρους θέασης και ακρόασης της Ελευσίνας
Το σχολείο μας, αγκάλιασε με θέρμη τη δράση «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» που πρότεινε το «Διάζωμα» και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων την ενέταξε στο πρόγραμμα «Κοινωνικό Σχολείο». Στο πλαίσιο της δράσης αυτής που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους μαθητές να γνωρίσουν, να αγκαλιάσουν και να προστατεύσουν τα αρχαία θέατρα, οι μαθητές μας υιοθέτησαν τους χώρους θέασης και ακρόασης της Ελευσίνας.
8 Ιουνίου 2015
 

ΓΕΛ Αμαρύνθου


Επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο της Ερέτριας
Επίσκεψη των μαθητών του ΓΕΛ
Αμαρύνθου στο αρχαίο θέατρο Ερέτριας στα πλαίσια της δράσης, το Διάζωμα στο Κοινωνικό σχολείο.
25 Μαΐου 2015
 

  Αρχαία Ερέτρια
Επιμέλεια: Παρασκευή Λαγού, Παπαγεωργίου Μαρούλα
     
  Αρχαίο θέατρο Ερέτριας, Φως-Γνώση-Δημιουργία
Επιμέλεια: Δραγκομανώλη Σταυρούλα, Μεγαρίτη Σταυρούλα
     
  Αρχαίο θέατρο Ερέτριας, Αιώνιο Φως
Επιμέλεια: Φραγκομανώλη Σταυρούλα
Μαθητές: Αντωνία Καρλατήρα (Α' Λυκείου), Σκάρλα Ιωάννα (Α' Λυκείου), Φαίδρα Φραγκομανώλη-Κοκκόλα, Μαρία Παππά (Α' Λυκείου)
     
 

1ο Γυμνάσιο Γέρακα


"Τα αρχαία θέατρα αντηχούν μες στη σιωπή τους" - Το εντυπωσιακό φινάλε
Ένα φινάλε αντάξιο ενός προγράμματος πολυσχιδούς και μιας δράσης εμπνευσμένης απολαύσαμε τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015 στο 1ο Γυμνάσιο Γέρακα. Οι καθηγητές που υλοποίησαν το πολιτιστικό πρόγραμμα «Τα αρχαία θέατρα αντηχούν μες στη σιωπή τους» και τη δράση «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» και οι μαθητές/τριές τους άγγιξαν την ψυχή μας με αυτή την εκλεκτή συγκίνηση που χαρίζουν ο τραγικός λόγος, ο χορός, το μέλος. Και ήμασταν πολλοί εκεί.
24 Ιουνίου 2015
 

Το οδοιπορικό του 1ου Γυμνασίου Γέρακα στα αρχαία θέατρα
Η πολιτιστική ομάδα του σχολείου μας «Τα αρχαία θέατρα αντηχούν μες στη σιωπή τους» μόλις επέστρεψε. Τριανταένας μαθητές και τρεις  καθηγητές πραγματοποίησαν μια καταπληκτική πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας. Και είμαστε χαρούμενοι για έναν επιπλέον λόγο: είμαστε οι πρώτοι που πραγματοποιήσαμε αυτή τη διαδρομή στα αρχαία θέατρα, αυτά τα κοινωνικά και πολιτιστικά αγαθά που αποτελούν την παγκόσμια κληρονομιά μας.

15 Απριλίου 2015
 
 

Το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα είναι το Πρώτο Σχολείο που επισκέπτεται την Ήπειρο με αφορμή την πιλοτική Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων.
Oι μαθητές του 10ου Γυμνασίου Γέρακα έφτασαν στην Πρέβεζα, όπου τους υποδέχθηκαν στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας. Σήμερα επισκέπτονται το αρχαίο Θέατρο και το Ωδείο της Νικόπολης, στη συνέχεια το αρχαίο Θέατρο της Κασσώπης και το Μνημείο του Ζαλόγγου.
epirusgate.blogspot.gr
3
Απριλίου 2015
 

Ζωνατανή σύνδεση με το ΣΚΑΪ για τα αρχαία θέατρα
Ο κ. Σταύρος Μπένος, Πρόεδρος του Σωματείου "Διάζωμα" έδωσε συνέντευξη, στην εκπομπή της δημοσιογράφου κας Άννας Μπουσδούκου, "Τώρα" πλαισιωμένος, σε ζωντανή σύνδεση, από την πολιτιστική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Γέρακα με τίτλο "Τα αρχαία θέατρα αντηχούν μες στη σιωπή τους".
2 Δεκεμβρίου 2015

 

Κέντρο Προσχολικής Εκπαίδευσης Κ. Γεώρμα


Εκπαιδευτική δράση από λιλιπούτειους μαθητές στο ρωμαϊκό αμφιθέατρο - Στάδιο Πατρών
Όλα ξεκίνησαν από μια εξόρμηση των μαθητών του Νηπιαγωγείου μας στο αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας. Τα παιδιά στάθηκαν μπροστά στο μεγάλο ψηφιδωτό από την αίθουσα του «Δημόσιου βίου» και άρχισαν να το παρατηρούν. «Είναι πολύ μεγάλο αναφώνησαν!» Τι είναι ένα ψηφιδωτό; Ποιος το έφτιαξε, πώς δημιουργήθηκε και γιατί; Το παρατήρησαν προσεκτικά και συζητήσαμε τι απεικονίζει το συγκεκριμένο.
24 Ιουνίου 2015
 

'ΥΙΟΘΕΣΙΑ' Αρχαίων μνημείων
12 Μαΐου 2015 /
11:00-13:00
Σε συνδιοργάνωση με την Κίνηση Πολιτών "ΔΙΑΖΩΜΑ", η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας την Τρίτη 12 Μαΐου και ώρα 11:00-13:00 ετοιμάζει εκπαιδευτική δράση επί τόπου σε τμήμα της αρένας του ρωμαϊκού αμφιθέατρου - Σταδίου της Πάτρας, επί του πεζοδρομίου της οδού Ηφαίστου.
11 Μαΐου 2015
 

Γυμνάσιο Θουρίας


Oι μαθητές του Γυμνασίου Θουρίας ξεναγούν τους συμμαθητές τους στο Θέατρο της αρχαίας Μεσσήνης
Η συμμετοχή στην καινοτόμο δράση “Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα” ενεργοποίησε καθηγητές και μαθητές του Γυμνασίου Θουρίας, για να γνωρίσουμε καλύτερα τον πολιτισμό μας και να χαρούμε δουλεύοντας ομαδικά.
8 Ιουνίου 2015
 

Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων


Οι μαθητές του Αρσάκειου Γυμνασίου Ιωαννίνων υιοθετούν το αρχαίο θέατρο των Γιτάνων
Το Σάββατο 09 και την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 ο πρόεδρος του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», κος Σταύρος Μπένος παρακολούθησε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις ενημερωτικές εκδηλώσεις για την παρουσίαση του πολιτιστικού προγράμματος «Υιοθετούμε το αρχαίο θέατρο των Γιτάνων» που συνδιοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων στα Αρχαιολογικά Μουσεία Ηγουμενίτσας και Ιωαννίνων.
15
Μαΐου 2015
 

Μουσικό σχολείο Καλαμάτας


Οι μαθητές της γ’ Γυμνασίου και το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας ξεναγούν τους προσκεκλημένους του «Διαζώματος» στο πλαίσιο της 2ης Συνάντησής του με τα Εταιρικά του μέλη.
Την Κυριακή 19 Απριλίου 2015 και ώρα 11.00 π.μ., οι μαθητές της γ’ Γυμνασίου και το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας ξενάγησαν τους προσκεκλημένους του «Διαζώματος» στο Εκκλησιαστήριο - Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης στo πλαίσιo της δράσης με θέμα: «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα».
21 Απριλίου 2015
 

2ο ΓΕΛ Λευκάδας

 

Αρχαιολογικός χώρος Κασσώπης
2ο ΓΕΛ Λευκάδας - Τάξη: Β' Λυκείου
Πολιτιστική δράση στο πλαίσιο του "Κοινωνικού Σχολείου" και της Κίνησης Πολιτών "Διάζωμα"

20 Μαΐου 2015

 

Παιδιά και μαθητές της Πάτρας

 

Στ. Μπένος: Υιοθετώντας το “Κολοσσαίο” της Πάτρας
Η Πάτρα κρύβει στο κέντρο της μία αρχαιολογική "βόμβα": Το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο/Στάδιο, τηρουμένων των αναλογιών θα μπορούσε να γίνει το "Κολοσσαίο" της.
WALLTV
19 Μαΐου 2015
 

1ο Γυμνασίο Παραλίας Πατρών


'ΥΙΟΘΕΣΙΑ' Αρχαίων μνημείων
12 Μαΐου 2015 /
11:00-13:00
Σε συνδιοργάνωση με την Κίνηση Πολιτών "ΔΙΑΖΩΜΑ", η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας την Τρίτη 12 Μαΐου και ώρα 11:00-13:00 ετοιμάζει εκπαιδευτική δράση επί τόπου σε τμήμα της αρένας του ρωμαϊκού αμφιθέατρου - Σταδίου της Πάτρας, επί του πεζοδρομίου της οδού Ηφαίστου.
11 Μαΐου 2015
 

Γυμνάσιο Νεάπολης Θεσσαλονίκης (Β' τάξη Γυμνασίου)

 

Οι μαθητές ξεναγούν μαθητές στην Αρχαία Αγορά και στο Ωδείο της Θεσσαλονίκης
Η
Β΄ τάξη Γυμνασίου του 4ου Γυμνάσιου Νεάπολης, επισκέπτεται την Αρχαία Αγορά και το Ωδείο Θεσσαλονίκης
12 Μαΐου 2015
 

 

 
 

 
     


Αρχή ^

  Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ
Μπουμπουλίνας 30 (1ος όροφος), Τ.Κ.: 106 82, Αθήνα,

Τηλ.: 210.82.54.256,
Fax: 210.82.54.258
Διάζωμα - Web: www.diazoma.gr, E-mail: info@diazoma.gr
Copyright © 2008 - .
 
Facebook page
Twitter
YouTube channel
YouTube tv

NewsLetter

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας

Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού