Γρήγορη μετάβαση

Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα

logo_diazoma_socialschool2

Αγαπητοί/ές εκπαιδευτικοί,

Καλωσορίσατε στο «Διάζωμα», την Κίνηση Πολιτών για την ανάδειξη των αρχαίων χώρων θέασης και ακρόασης, την εξεύρεση πόρων για την αποκατάστασή τους και την ένταξή τους στην καθημερινότητά μας.

Ο χώρος αυτός δημιουργήθηκε:

  • για να σας ενημερώσει σχετικά με την υλοποίηση της δράσης «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα», η οποία σχεδιάστηκε από το «Διάζωμα» και επαναλαμβάνεται για τρίτη σχολική χρονιά έχοντας την έγκριση της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (βλ. έγγραφο).
  • για να φιλοξενήσει το παραγόμενο υλικό της δράσης σας

Η δράση ξεκινά από τη στιγμή που θα επιλέξετε το θέατρο από τον προτεινόμενο κατάλογο χώρων θέασης και ακρόασης (βλ. κατάλογο) και συγκροτήσετε την ομάδα των μαθητών/τριών σας.

Για τη δράση σας ενημερώνετε τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου σας και τον/την Υπεύθυνο Πολιτιστικών Θεμάτων ή τον/την Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Από την ιστοσελίδα του Διαζώματος, όπου βρίσκεστε, μπορείτε να αντλήσετε πλούσιο υποστηρικτικό υλικό. Ενδεικτικά αναφέρονται οι ενότητες: «Αρχαία Θέατρα», «eΒιβλιοθήκη», «Υιοθετήστε ένα αρχαίο θέατρο», «Πρόοδος εργασιών», «Εκπαιδευτικά».Στην ενότητα «Εκπαιδευτικά» καθώς και στο πεδίο «Μαθητές ξεναγοί στα αρχαία θέατρα» μπορείτε να δείτε τις δημιουργίες των σχολείων που συμμετείχαν στη δράση τις σχολικές χρονιές 2014-2015 και 2015-2016 και να εμπνευστείτε. Πλούσιο υλικό σας προσφέρει και ο εκπαιδευτικός φάκελος του Υπουργείου Πολιτισμού με τίτλο «Αρχαίο θέατρο στον κύκλο του χρόνου» που έχει αποσταλεί στις κατά τόπους διευθύνσεις της Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης και έχει αναρτηθεί στον κόμβο του Υπουργείου Πολιτισμού:«www.ancienttheater.culture.gr.

Στον κατάλογο από τον οποίο επιλέγετε το αρχαίο θέατρο για να υλοποιήσετε τη δράση μπορείτε να ενημερωθείτε και για την Εφορεία Αρχαιοτήτων στην περιοχή ευθύνης της οποίας ανήκει το αρχαίο θέατρο. Μπορείτε να καλείτε στον αριθμό τηλεφώνου ή στην ιστοσελίδα τα οποία δίνονται, προκειμένου να σας δοθούν η άδεια επίσκεψης στον αρχαιολογικό χώρο καθώς επίσης η άδεια ανάρτησης φωτογραφιών ή βιντεοσκόπησης.

Το Διάζωμα θα αναρτά στον χώρο αυτό το υλικό από τις φάσεις υλοποίησης της δράσης που έχει αναλάβει το σχολείο σας καθώς και το τελικό προϊόν. Χαρά μας θα είναι η σελίδα αυτή να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Για περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με τη συνεργάτιδα του Διαζώματος, κ. Μαίρη Μπελογιάννη, φιλόλογο, δρ. αρχαιολόγο, στα τηλέφωνα: 6945-851474, 210-6518409 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].