Γρήγορη μετάβαση

Το σπουδαίο Διάζωμα μας καλεί στο Μέγαρο

Σχετικά Θέατρα

iefimerida.gr
15
Ιανουαρίου 2015

Συζήτηση με θέμα ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

DTM_1195_01

Tο «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το Megaron Plus διοργανώνουν μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέμα: «Πολιτιστικές Διαδρομές». Τι είναι η πολιτιστική διαδρομή; Είναι ένα επώνυμο τουριστικό προϊόν, το οποίο διαμορφώνεται με βάση ένα συγκεκριμένο συνεκτικό στοιχείο και έχει ως στόχο να αποτελέσει κινητήριο μοχλό για τη βιώσιμη ανάπτυξη της συγκεκριμένης περιοχής (κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά).

Αποτελεί μια ολιστική αντιμετώπιση του πολιτισμού, που εμπεριέχει παρεμβάσεις για τα ίδια τα αρχαιολογικά μνημεία, αναβάθμιση αλλά και δημιουργία μόνιμων έργων υποδομής και πρόσβασης. Παράλληλα, ενσωματώνει την παράδοση, τα τοπικά προϊόντα και ενεργοποιεί τους πολίτες. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η υλοποίηση από όλους τους αρμόδιους φορείς και το «ΔΙΑΖΩΜΑ» ενός πρώτου πιλοτικού προγράμματος Πολιτιστικής Διαδρομής στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου.

Στη συζήτηση που διοργανώνει το Διάζωμα – ιδρυτής και ψυχή του οποίου είναι ο Σταύρος Μπένος. Ομιλητές θα είναι οι εξής:

  • Ιωάννης Ζηρίνης, Ηλεκτρολόγος – μηχανολόγος / μηχανικός, εμπειρογνώμων σε θέματα Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών πόρων, με τίτλο εισήγησης: «Πολιτιστικές διαδρομές: η δύναμη των συνεργειών όταν γίνεται πράξη».

  • Μπέττυ Χατζηνικολάου, Νομικός, εμπειρογνώμων σε θέματα Τουρισμού, με τίτλο εισήγησης: «Η πολιτιστική διαδρομή αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου: ένα ολοκληρωμένο εγχείρημα σύνδεσης του πολιτισμού με τον τουρισμό».

  • Στράτος Ιωάννου, Πολιτικός – μηχανικός, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Πρεβέζης Περιφέρειας Ηπείρου και Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου «Πολιτιστική Διαδρομή Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου»: «Τι σημαίνει για την Ήπειρο η πολιτιστική διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της».

  • Τη συζήτηση θα συντονίζει ο Σταύρος Μπένος, πρόεδρος του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ».

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 19:00 στην Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα).

Διαβάστε τη δημοσίευση παρακάτω:

Το σπουδαίο Διάζωμα μας καλεί στο Μέγαρο